«Βrunello» | Με τανίνες και στιλ

Αστική κομψότητα, ρουστίκ λεπτομέρειες και λίγο... street spirit σε ένα λιλιπούτειο κολωνακιώτικο wine bistro με ιταλική θεματική.

«Βrunello» | Με τανίνες και στιλ

Αστική κομψότητα, ρουστίκ λεπτομέρειες και λίγο... street spirit σε ένα λιλιπούτειο κολωνακιώτικο wine bistro με ιταλική θεματική.

«Βrunello» | Με τανίνες και στιλ - εικόνα 1

Είναι ωραίο spot για το μεσημέρι το «Brunello» και είναι πολλοί εκείνοι που κάθονται για ελαφρύ τρωγοπίνειν κάτω από τη ριγέ τέντα του. Ομολογώ όμως ότι μου αρέσει πιο πολύ όταν σουρουπώνει και ανάβουν τα κεριά στα τραπέζια της ελαφρώς κατηφορικής Λουκιανού αλλά και στο (δεν το λες και ακριβώς) εσωτερικό. Έχοντας τριγύρω σου χρυσούς σκαλιστούς καθρέφτες κι ένα παράθυρο-οινοθήκη, ξύλινα ψηλά τραπέζια με ρουστίκ ποδαράκια, ένα πράσινο ταβάνι με ροζέτες και μερικές... φυλλωσιές, και στα ενδότερα να καθίσεις –όπου το μαύρο πλακόστρωτο πάτωμα θυμίζει δρόμο ή αυλή– νιώθεις ταυτόχρονα μέσα κι έξω.

«Βrunello» | Με τανίνες και στιλ - εικόνα 2

Ο σομελιέ Νίκος Συλλιβός θα σε πλοηγήσει ανάμεσα στις 70-80 ετικέτες της λίστας, 40 από τις οποίες σερβίρονται και με το ποτήρι. Οι περισσότερες κινούνται ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία, με κάποιες μικρές αναφορές και στην Ισπανία, ενώ κάθε μήνα κάνουν θεματικά αφιερώματα σε Έλληνες παραγωγούς. Χάρη στο σύστημα Coravin, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις και κάποιο ακριβό κρασί by the glass, ενώ μπορείς πάντα να ανακαλύψεις και τα απεριτίφ με ιταλικό flair, τα οποία υπογράφει ο Σπύρος Κερκύρας. Η μικρή κάρτα φαγητού με την οποία συναντιούνται όλα τα παραπάνω, σε επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου –chef de cuisine είναι ο Θάνος Ζαμπούνης–, προτείνει αρκετά σύγχρονα πιατάκια στη λογική των tapas.

«Βrunello» | Με τανίνες και στιλ - εικόνα 3

Στο προζυμένιο ψωμί που προσγειώνεται στο τραπέζι αλά μπρατσέτα με ένα μπολάκι βούτυρο με μασκαρπόνε και ανθό αλατιού είναι δύσκολο να αντισταθείς και τα pizzeti με μασκαρπόνε, πανσέτα, κόκκινο κρεμμύδι και φλέικς από αποξηραμένο κρόκο αβγού έχουν τραγανή βάση και πληθωρικό topping. Η ωραία σαλάτα με αντίβ, μπρεζάολα, σος από ταχίνι με μαύρο σουσάμι και φύλλα καπουτσίνου είναι ευχάριστα ασυνήθιστη. Στην cacio e pepe το πιπέρι είναι έξτρα... γενναιόδωρο, το λαβράκι με κολοκύθι και μουστάρδα με miso, σάλτσα από το ζωμό του ψαριού και λιναρόσπορο είναι ωραία ιδέα για όσους θέλουν κάτι ανάλαφρο. Ωστόσο, όσο υπάρχει ακόμη, θα σας προτείνω το ριζότο με σελινόριζα, κεντημένο με δροσερό πράσινο μήλο και φιστίκι Αιγίνης και δεμένο με beurre noisette, το οποίο ξεχειλίζει νοστιμιά. Το λέω γιατί έπεται άμεσα καλοκαιρινή «στροφή» του μενού: ανάμεσα­ στα νέα πιάτα που ετοιμάζονται για πρεμιέρα βρίσκονται και μια σαλάτα που παίζει με τον κλασικό συνδυασμό προσούτο-πεπόνι, με φασολάκια, πεπόνι και γκλασαρισμένες (το γκλάσο από σφένδαμο και προσούτο) γαρίδες, και buratta με ποικιλία από ντομάτες, βατόμουρο και προζυμένιο ψωμί, κι ένα ριζότο με καλαμπόκι, ταρτάρ από όστρακα και τζίντζερ. Μαζί τους και cannoli με κρέμα από κεφίρ και μούρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Brunello

Λουκιανού 21, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.