Στα Μελίσσια για θαλασσινά

Μια καινούργια μοντέρνα ταβέρνα ντυμμένη στα μπλε και στα λευκά άνοιξε πανιά πάνω στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Στα Μελίσσια για θαλασσινά

Ευρύχωρη, διακοσμημένη σε λευκό και μπλε με σχοινιά, καθρέφτες που μοιάζουν με φινιστρίνια και γαλάζιους σωλήνες να δημιουργούν γραμμικά μοτίβα στους τοίχους, η «Πορφύρα», που άνοιξε πρόσφατα στα Μελίσσια, έχει αρκετά διαφορετικό στιλ από το πιο παραδοσιακών τόνων αδελφό «Κοράλλι», το οποίο φτάνει πια τα δεκατρία χρόνια ιστορίας στη Νέα Ερυθραία. Μεσημέρι-βράδυ στην καινούργια μοντέρνα ταβέρνα της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα βρείτε πορφύρες, κυδώνια, γυαλιστερές και αχινούς, μύδια σαγανάκι, μάγουλα ράσας λεμονάτα, τηγανητά καβουράκια, αθερίνα και γαλέο και ακόμη πολλές ιδέες για ουζο-μεζεδολόγημα, ενώ δεν λείπουν και οι θαλασσινές μακαρονάδες, καθώς επίσης και το ψάρι ημέρας. Εκτός από τον εσωτερικό χώρο θα τα δοκιμάσετε και στα τραπέζια που στρώνουν στην πρασιά, μπροστά στο μαγαζί. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις τα δοκιμάσουμε.

Λεωφ. Δημοκρατίας 29 & 25ης Μαρτίου, Μελίσσια, 2108100042.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;