H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand

Ένα... πόσιμο έθιμο του γαλλικού τραπεζιού έρχεται στο παγκρατιώτικο εστιατόριο «αλλιώς» παρέα με μερικούς από τους πιο καλούς bartenders της πόλης.

H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand

Ένα... πόσιμο έθιμο του γαλλικού τραπεζιού έρχεται στο παγκρατιώτικο εστιατόριο παρέα με μερικούς από τους πιο καλούς bartenders της πόλης.

H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand - εικόνα 1
Ο Δημήτρης Ζύμπα, ο Τάσος Υφαντίδης και ο Νίκος Βοργιάς

Στο trou Νormand, τη συνήθεια των Γάλλων να πίνουν eaux de vie, ιδίως calvados, ή κάποιο αρωματικό λικέρ ανάμεσα στα πρώτα και τα κυρίως πιάτα, κάνοντας μια μικρή παύση και ανοίγοντας την όρεξη για τη συνέχεια, πατάνε τα ειδικά μενού που ξεκινούν στο «Άλφicon» του Παγκρατίου, αυτήν την Πέμπτη 17/5. Μόνο που στην προκειμένη το γαστρονομικό έθιμο μπαίνει στο ρυθμό των κοκτέιλ, εξ ου και οι νεαροί σεφ και ιδιοκτήτες του εστιατορίου Δημήτρης Ζύμπα και Nίκος Βοργιάς συνεργάζονται με πέντε πολύ καλούς bartenders της αθηναϊκής σκηνής.

Η λογική είναι κάθε κοκτέιλ να συμπληρώνει το πιάτο που προηγείται, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως μετάβαση στο επόμενο, πρώτος guest είναι ο Γιώργος Καβακλής του «Spoiled» –τα κοκτέιλ του οποίου πρωταγωνιστουν στο μενού που θα θα δείτε παρακάτω– και τις επόμενες Πέμπτες ακολουθούν οι Αρμάντο Ηλία («Quartier d’Athènes»), Πέτρος Μυτιληναίος («Che»), Romain Krot («Meerkat Cocktail Safari») και Γιάννης Κοροβέσης («Borsalino»). Το κόστος κάθε μενού είναι € 60/άτομο και μπορείτε να το δοκιμάσετε στα τραπέζια που μόλις στήθηκαν στον ήσυχο πεζόδρομο της Ηρώνδα αλλά και στο στενό πέρασμα ανάμεσα στο κτίριο που στεγάζει το «Άλφιcon» και το διπλανό του και μοιάζει να ξεπήδησε από κάποιο νησί.

Trou Normand @ Άλφicon: το μενού

H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand - εικόνα 2

Amuse Bouche
Ψάρι ταρτάρ με κολοκυθάκι, αγγούρι και βινεγκρέτ ούζο

Marabou (Tequila, σταμναγάθι και άρωμα φράουλα)

Αστακός με καρπούζι, φέτα και ταραμά

Uncertain reality (Irish whiskey, περγαμόντο και μανταρίνι soda, αποξηραμένη κάπαρη)

Τσιπούρα μαγειρεμένη στη πλάκα με βλίτα, αρακά και πιπεριά Φλωρίνης

Purple rain (Cachaça, φιστίκι Αιγίνης, πίκλα παντζαριού, λεμόνι και ανθόνερο)

Τερίνα φρούτων με μαστίχα και κόκκινα φρούτα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
20/10/2025

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.