
Το δείπνο με θέμα «Η σίτιση των Ελλήνων στρατιωτών ανά τους αιώνες», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο, ταξιδεύει από την αρχαιότητα μέχρι τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 7 μ.μ., με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον δείπνο με θέμα «Η σίτιση των Ελλήνων στρατιωτών ανά τους αιώνες». Ο μπουφές που επιμελείται το Atene Catering με τους σεφ Νίκο Φωτιάδη και Αντώνη Κατσανεβάκη –την σχετική μελέτη έχει κάνει η κα Νάγια Μελισσινού– θα στρωθεί, ανάλογα με τον καιρό, είτε στο αίθριο, είτε στο φουαγιέ του Μουσείου, θα χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στην πρώτη, της Αρχαίας Ελλάδας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα όπως κουκόφαβα, ρεβίθια με ρόδια, μύμα και σύκα με μέλη και ανθότυρο, στην δεύτερη, τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου σούπα με κρόκο Κοζάνης, σουπιές κρασάτες και αρνί με κυδώνια. Την βυζαντινή περίοδο εκπροσωπούν πισία και χάσικο ψωμί, αλλά και χοιρινό μπούτι ψητό με οινόμελι, κορίανδρο και γάρο με τηγανιτή κολοκύθα και την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων λαχανόριζο κόκκινο με λεμόνι και μπούκουβο, φασόλια στο ταβά, κόκκινο τραχανά κ.α. Οι συνταγές εκτελούνται κατά προσέγγιση, με βάση τα σχετικά βιβλιογραφικά στοιχεία.
Η είσοδος στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Αθηναίων, και την οποία θα επενδύσει μελωδικά το κουαρτέτο της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ, είναι μόνο με προσκλήσεις, αν λοιπόν θέλετε να κερδίσετε μια από τις δύο διπλές προσκλήσεις για το δείπνο, πατήστε εδώ για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό του «α».