Όταν οι στρατιώτες έτρωγαν ρεβίθια με ρόδια και βλάχικη κρεμμυδοτυρόπιτα

Το δείπνο με θέμα «Η σίτιση των Ελλήνων στρατιωτών ανά τους αιώνες», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο, ταξιδεύει από την αρχαιότητα μέχρι τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Όταν οι στρατιώτες έτρωγαν ρεβίθια με ρόδια και βλάχικη κρεμμυδοτυρόπιτα

Το δείπνο με θέμα «Η σίτιση των Ελλήνων στρατιωτών ανά τους αιώνες», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο, ταξιδεύει από την αρχαιότητα μέχρι τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Όταν οι στρατιώτες έτρωγαν ρεβίθια με ρόδια και βλάχικη κρεμμυδοτυρόπιτα - εικόνα 1

Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 7 μ.μ., με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον δείπνο με θέμα «Η σίτιση των Ελλήνων στρατιωτών ανά τους αιώνες». Ο μπουφές που επιμελείται το Atene Catering με τους σεφ Νίκο Φωτιάδη και Αντώνη Κατσανεβάκη –την σχετική μελέτη έχει κάνει η κα Νάγια Μελισσινού– θα στρωθεί, ανάλογα με τον καιρό, είτε στο αίθριο, είτε στο φουαγιέ του Μουσείου, θα χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στην πρώτη, της Αρχαίας Ελλάδας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα όπως κουκόφαβα, ρεβίθια με ρόδια, μύμα και σύκα με μέλη και ανθότυρο, στην δεύτερη, τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου σούπα με κρόκο Κοζάνης, σουπιές κρασάτες και αρνί με κυδώνια. Την βυζαντινή περίοδο εκπροσωπούν πισία και χάσικο ψωμί, αλλά και χοιρινό μπούτι ψητό με οινόμελι, κορίανδρο και γάρο με τηγανιτή κολοκύθα και την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων λαχανόριζο κόκκινο με λεμόνι και μπούκουβο, φασόλια στο ταβά, κόκκινο τραχανά κ.α. Οι συνταγές εκτελούνται κατά προσέγγιση, με βάση τα σχετικά βιβλιογραφικά στοιχεία.

Η είσοδος στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Αθηναίων, και την οποία θα επενδύσει μελωδικά το κουαρτέτο της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ, είναι μόνο με προσκλήσεις, αν λοιπόν θέλετε να κερδίσετε μια από τις δύο διπλές προσκλήσεις για το δείπνο, πατήστε εδώ για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό του «α».

Περισσότερες πληροφορίες

Πολεμικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/07/2025

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.

Μεδίκων: Γεύσεις Μάνης με θέα το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου

Γαστρονομική εμπειρία με μανιάτικες ρίζες, σε σκηνικό πέτρας, θάλασσας και δημιουργίας.