Όταν οι στρατιώτες έτρωγαν ρεβίθια με ρόδια και βλάχικη κρεμμυδοτυρόπιτα

Το δείπνο με θέμα «Η σίτιση των Ελλήνων στρατιωτών ανά τους αιώνες», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο, ταξιδεύει από την αρχαιότητα μέχρι τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Όταν οι στρατιώτες έτρωγαν ρεβίθια με ρόδια και βλάχικη κρεμμυδοτυρόπιτα

Το δείπνο με θέμα «Η σίτιση των Ελλήνων στρατιωτών ανά τους αιώνες», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο, ταξιδεύει από την αρχαιότητα μέχρι τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Όταν οι στρατιώτες έτρωγαν ρεβίθια με ρόδια και βλάχικη κρεμμυδοτυρόπιτα - εικόνα 1

Το Σάββατο 19 Μαΐου στις 7 μ.μ., με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον δείπνο με θέμα «Η σίτιση των Ελλήνων στρατιωτών ανά τους αιώνες». Ο μπουφές που επιμελείται το Atene Catering με τους σεφ Νίκο Φωτιάδη και Αντώνη Κατσανεβάκη –την σχετική μελέτη έχει κάνει η κα Νάγια Μελισσινού– θα στρωθεί, ανάλογα με τον καιρό, είτε στο αίθριο, είτε στο φουαγιέ του Μουσείου, θα χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στην πρώτη, της Αρχαίας Ελλάδας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα όπως κουκόφαβα, ρεβίθια με ρόδια, μύμα και σύκα με μέλη και ανθότυρο, στην δεύτερη, τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου σούπα με κρόκο Κοζάνης, σουπιές κρασάτες και αρνί με κυδώνια. Την βυζαντινή περίοδο εκπροσωπούν πισία και χάσικο ψωμί, αλλά και χοιρινό μπούτι ψητό με οινόμελι, κορίανδρο και γάρο με τηγανιτή κολοκύθα και την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων λαχανόριζο κόκκινο με λεμόνι και μπούκουβο, φασόλια στο ταβά, κόκκινο τραχανά κ.α. Οι συνταγές εκτελούνται κατά προσέγγιση, με βάση τα σχετικά βιβλιογραφικά στοιχεία.

Η είσοδος στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Αθηναίων, και την οποία θα επενδύσει μελωδικά το κουαρτέτο της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ, είναι μόνο με προσκλήσεις, αν λοιπόν θέλετε να κερδίσετε μια από τις δύο διπλές προσκλήσεις για το δείπνο, πατήστε εδώ για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό του «α».

Περισσότερες πληροφορίες

Πολεμικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
01/12/2022

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής που τίμησε τη γαστρονομική εξέλιξη της Μεγαλονήσου

Οι Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου απονεμήθηκαν για δεύτερη φορά την Τετάρτη 23/11, από το Αθηνόραμα και τον Φιλελεύθερο, στο ξενοδοχείο "Four Seasons" της Λεμεσού.