Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα!

Τι μεγάλο ετοιμάζει η αστεράτη ισπανική μπύρα Estrella τον Ιούνιο στην πόλη;

Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα!

Τι μεγάλο ετοιμάζει η αστεράτη ισπανική μπύρα Estrella τον Ιούνιο στην πόλη;

Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα! - εικόνα 1

Δεν είναι μια συνηθισμένη μπύρα η αστεράτη - Estrella σημαίνει αστέρι και στα Ισπανικά και στα Καταλανικά – καθώς είναι το παλαιότερο brand ζύθου στην Ισπανία και δημιουργήθηκε από μη Ισπανό. Τα σύννεφα του πολέμου έσπρωξαν έναν νεαρό master brewer, τον August Kuentzmann Damm από την Αλσατία στη Βαρκελώνη και το 1876 έφτιαξε το δικό του ζυθοποιείο δημιουργώντας μια μπύρα πιο ελαφριά από αυτές που συνηθίζονται στην Κεντρική Ευρώπη.

Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα! - εικόνα 2

Ελαφριά, τραγανή, δροσιστική και γλυκόπιοτη η «Estrella Damm» έχει ενσωματώσει στο dna της το πνεύμα της Μεσογείου, και η συνταγή αυτής της Mediterranean lager συνδυάζει βύνη, ρύζι και λυκίσκο.

Η «Estrella Damm» είναι στενά συνδεμένη και με τη γαστρονομία διοργανώνοντας τα Estrella Damm Gastronomy Congress. Σύντομα το συνέδριο θα έρθει και στην Αθήνα με καλεσμένο τον Μεγάλο Αλχημιστή της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής!

Μανιακοί με την τελειότητα στην «Estrella Damm» έχουν το δικό τους malthouse για να παρασκευάζουν και να ελέγχουν από πρώτο χέρι την ποιότητα της βύνης τους. Άλλο ένα από τα χαρακτηριστικά της τελειομανίας τους είναι, ότι επειδή ξέρουν πως η τελική σταθερή γεύση της μπύρας τους οφείλεται κατά πολύ στο είδος της μαγιάς που χρησιμοποιούν εδώ και γενιές διατηρούν παρακαταθήκες της σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας σε Βαρκελώνη, Βαλένθια και Λονδίνο!

Η «Estrella Damm» όμως είναι στενά συνδεμένη και με τη γαστρονομία στηρίζοντας ενεργά μια ενέργεια παγκόσμιας εμβέλειας σαν τα World's 50 Best Restaurants και διοργανώνοντας τα Estrella Damm Gastronomy Congress εδώ και 3 χρόνια. Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση που διερευνά την δημιουργικότητα και την καινοτομία στην γαστρονομία. Σύντομα το συνέδριο θα έρθει και στην Αθήνα με καλεσμένο τον Μεγάλο Αλχημιστή της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής. Μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

08/07/2025

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.