Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα!

Τι μεγάλο ετοιμάζει η αστεράτη ισπανική μπύρα Estrella τον Ιούνιο στην πόλη;

Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα!

Τι μεγάλο ετοιμάζει η αστεράτη ισπανική μπύρα Estrella τον Ιούνιο στην πόλη;

Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα! - εικόνα 1

Δεν είναι μια συνηθισμένη μπύρα η αστεράτη - Estrella σημαίνει αστέρι και στα Ισπανικά και στα Καταλανικά – καθώς είναι το παλαιότερο brand ζύθου στην Ισπανία και δημιουργήθηκε από μη Ισπανό. Τα σύννεφα του πολέμου έσπρωξαν έναν νεαρό master brewer, τον August Kuentzmann Damm από την Αλσατία στη Βαρκελώνη και το 1876 έφτιαξε το δικό του ζυθοποιείο δημιουργώντας μια μπύρα πιο ελαφριά από αυτές που συνηθίζονται στην Κεντρική Ευρώπη.

Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα! - εικόνα 2

Ελαφριά, τραγανή, δροσιστική και γλυκόπιοτη η «Estrella Damm» έχει ενσωματώσει στο dna της το πνεύμα της Μεσογείου, και η συνταγή αυτής της Mediterranean lager συνδυάζει βύνη, ρύζι και λυκίσκο.

Η «Estrella Damm» είναι στενά συνδεμένη και με τη γαστρονομία διοργανώνοντας τα Estrella Damm Gastronomy Congress. Σύντομα το συνέδριο θα έρθει και στην Αθήνα με καλεσμένο τον Μεγάλο Αλχημιστή της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής!

Μανιακοί με την τελειότητα στην «Estrella Damm» έχουν το δικό τους malthouse για να παρασκευάζουν και να ελέγχουν από πρώτο χέρι την ποιότητα της βύνης τους. Άλλο ένα από τα χαρακτηριστικά της τελειομανίας τους είναι, ότι επειδή ξέρουν πως η τελική σταθερή γεύση της μπύρας τους οφείλεται κατά πολύ στο είδος της μαγιάς που χρησιμοποιούν εδώ και γενιές διατηρούν παρακαταθήκες της σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας σε Βαρκελώνη, Βαλένθια και Λονδίνο!

Η «Estrella Damm» όμως είναι στενά συνδεμένη και με τη γαστρονομία στηρίζοντας ενεργά μια ενέργεια παγκόσμιας εμβέλειας σαν τα World's 50 Best Restaurants και διοργανώνοντας τα Estrella Damm Gastronomy Congress εδώ και 3 χρόνια. Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση που διερευνά την δημιουργικότητα και την καινοτομία στην γαστρονομία. Σύντομα το συνέδριο θα έρθει και στην Αθήνα με καλεσμένο τον Μεγάλο Αλχημιστή της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής. Μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.