Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα!

Τι μεγάλο ετοιμάζει η αστεράτη ισπανική μπύρα Estrella τον Ιούνιο στην πόλη;

Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα!

Τι μεγάλο ετοιμάζει η αστεράτη ισπανική μπύρα Estrella τον Ιούνιο στην πόλη;

Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα! - εικόνα 1

Δεν είναι μια συνηθισμένη μπύρα η αστεράτη - Estrella σημαίνει αστέρι και στα Ισπανικά και στα Καταλανικά – καθώς είναι το παλαιότερο brand ζύθου στην Ισπανία και δημιουργήθηκε από μη Ισπανό. Τα σύννεφα του πολέμου έσπρωξαν έναν νεαρό master brewer, τον August Kuentzmann Damm από την Αλσατία στη Βαρκελώνη και το 1876 έφτιαξε το δικό του ζυθοποιείο δημιουργώντας μια μπύρα πιο ελαφριά από αυτές που συνηθίζονται στην Κεντρική Ευρώπη.

Ο Μεγάλος Αλχημιστής στην Αθήνα! - εικόνα 2

Ελαφριά, τραγανή, δροσιστική και γλυκόπιοτη η «Estrella Damm» έχει ενσωματώσει στο dna της το πνεύμα της Μεσογείου, και η συνταγή αυτής της Mediterranean lager συνδυάζει βύνη, ρύζι και λυκίσκο.

Η «Estrella Damm» είναι στενά συνδεμένη και με τη γαστρονομία διοργανώνοντας τα Estrella Damm Gastronomy Congress. Σύντομα το συνέδριο θα έρθει και στην Αθήνα με καλεσμένο τον Μεγάλο Αλχημιστή της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής!

Μανιακοί με την τελειότητα στην «Estrella Damm» έχουν το δικό τους malthouse για να παρασκευάζουν και να ελέγχουν από πρώτο χέρι την ποιότητα της βύνης τους. Άλλο ένα από τα χαρακτηριστικά της τελειομανίας τους είναι, ότι επειδή ξέρουν πως η τελική σταθερή γεύση της μπύρας τους οφείλεται κατά πολύ στο είδος της μαγιάς που χρησιμοποιούν εδώ και γενιές διατηρούν παρακαταθήκες της σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας σε Βαρκελώνη, Βαλένθια και Λονδίνο!

Η «Estrella Damm» όμως είναι στενά συνδεμένη και με τη γαστρονομία στηρίζοντας ενεργά μια ενέργεια παγκόσμιας εμβέλειας σαν τα World's 50 Best Restaurants και διοργανώνοντας τα Estrella Damm Gastronomy Congress εδώ και 3 χρόνια. Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση που διερευνά την δημιουργικότητα και την καινοτομία στην γαστρονομία. Σύντομα το συνέδριο θα έρθει και στην Αθήνα με καλεσμένο τον Μεγάλο Αλχημιστή της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής. Μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.