Ένα μενού-ταξίδι με τον Ηλία Μαμαλάκη στο τιμόνι

Καλεσμένος του Βασίλη Τσατσάκη στο «Άδολο» της Νέας Κηφισιάς, προτείνει πιάτα με αναφορές σε διάφορετικές κουζίνες και δεν ξεχνάει και την κοινή τους πατρίδα, το Ρέθυμνο.

Ένα μενού-ταξίδι με τον Ηλία Μαμαλάκη στο τιμόνι

Αυτή την Πέμπτη, 10/5, καλεσμένος του Βασίλη Τσατσάκη στην κουζίνα του «Άδολου» στη Νέα Κηφισιά είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης, με ένα πολυσυλλεκτικό μενού ονόματι «Σουβενίρ... κατσαρόλας», το οποίο πιάνει σε διάφορα λιμάνια του κόσμου, ανάμεσα στα οποία και η κοινή πατρίδα τους, το Ρέθυμνο. Το άκρως ταξιδιάρικο γευστικό set που προτείνουν ξεκινά με τρία είδη φακής, μπλεγμένα και χυλωμένα (ξανθιές Εγκλουβής, κόκκινες από Αίγυπτο και belouga από τον Καναδά) με ψητό καπνιστό σκουμπρί μαριναρισμένο με κάρι, καθώς επίσης και μύδια στη χύτρα με σάλτσα λευκού κρασιού αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης και σπασμένους σπόρους κόλιαντρου, για να συνεχίσει με ιταλικά ζυμαρικά calamarata με ροδέλες φρέσκου καλαμαριού με κρέμα παρμεζάνας και τρούφα και να περάσει σε φιλέτο ψαριού με μπάμιες. Το επιδόρπια είναι φραουλένιος σιμιγδαλένιος χαλβάς με παγωτό γιαούρτι και μουστοκούλουρα από το φούρνο Δαρεμάς στο Μαρκόπουλο. Το δείπνο (€ 45 ανά άτομο) συνοδεύουν κρασιά του Νίκου Λαζαρίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Botrini’s: Τι παίζει φέτος σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ο Έκτορας Μποτρίνι γυρίζει σελίδα στο αθηναϊκό του εστιατόριο έχοντας πλέον δίπλα του τον ταλαντούχο σεφ Ηλία Ντούκα. Αναθεωρημένες εμβληματικές σπεσιαλιτέ και ολοκαίνουργιες που συναρπάζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
17/01/2026

AbraOvata: Τα Σαββατοκύριακα τρώμε ράμεν στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Κάθε ΣΚ, το γοητευτικό εστιατόριο στο προνομιακό location των νοτίων προαστίων, σερβίρει 'σούπα' με τη δική του φιλοσοφία.

Το νέο Artisanal είναι ο ορισμός του fine comfort

Ο βραβευμένος σεφ (και εστιάτορας, πια) Γιάννης Παρίκος επανασυστήνει στο κοινό το αγαπημένο σποτ των ΒΠ, με μια κουζίνα βαθιάς νοστιμιάς και αυτοπεποίθησης.

Μερικά από τα πιο 'exotic' εστιατόρια της Αθήνας

Ιαπωνία και fusion, Ταϊλάνδη και dim sum, καθώς και μπόλικες ακόμη γαστρονομικές κουλτούρες εμπλουτίζουν τον αθηναϊκό ευ τρώγειν χάρτη.

Ένας Φλάρος άρχισε να καπνίζει στο Παγκράτι

Η σιφνέικη καμινάδα έδωσε τ΄όνομα της στο νέο "élevé καφενείο" που μόλις άναψε τις φωτιές του στη Δαμάρεως, διευρύνοντας τον γαστρονομικό χάρτη του Παγκρατίου.

Τα new classics εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Μαγαζιά που έχουν σβήσει 10 κεράκια στην τούρτα της ζωής τους αλλά μοιάζουν να βρίσκονταν από πάντα στο ίδιο σημείο της πόλης, προσφέροντας εξαίρετη φιλοξενία και νόστιμα πράγματα σε πιάτα και ποτήρια.

Botrini’s Athens

Ο Έκτορας Μποτρίνι γυρίζει σελίδα στο αθηναϊκό του εστιατόριο έχοντας πλέον δίπλα του τον ταλαντούχο σεφ Ηλία Ντούκα. Αναθεωρημένες εμβληματικές σπεσιαλιτέ και ολοκαίνουργιες που συναρπάζουν.