Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε!

Πρώτη μέρα χθες για το όγδοο και σούπερ επιτυχημένο γαστρονομικό φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι που συνεχίζεται δυναμικά ως την Κυριακή, από το πρωί ως το βράδυ.

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε!

Πρώτη μέρα χθες για το όγδοο και σούπερ επιτυχημένο γαστρονομικό φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι που συνεχίζεται δυναμικά ως την Κυριακή, από το πρωί ως το βράδυ. Οι περισσότεροι από 110 Έλληνες μικροί παραγωγοί και τα πρωτοποριακά προϊόντα τους, το φοβερό street food και οι μουσικές, κράτησαν τον κόσμο εδώ ακόμα κι όταν το ωράριο έδειχνε τέλος χρόνου!
Φωτό: Ανδρέας Χαϊμαντάς

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 1

Το φεστιβάλ εγκαινίασε χθες Παρασκευή 4/5 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου. Μαζί με τον εκδότη του αθηνοράματος Δημήτρη Ηλιόπουλο, πέρασε από όλα τα περίπτερα του φεστιβάλ, απολαμβάνοντας τη γευσιγνωσία των προϊόντων, την κουβεντούλα με τους παραγωγούς και την έξω καρδιά ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Αν και δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε τα πάντα - έχουμε όμως μπροστά μας τη σημερινή και την αυριανή ημέρα (από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ) -, η πρώτη εικόνα υπόσχεται πολλά με πολλά νέα και καινοτόμα προϊόντα. Για παράδειγμα, το ανατρεπτικό “χαβιάρι σαλιγκαριών” (αβγά σαλιγκαριών) της εταιρίας “Saligaros”, το τυρί «Άληστον» της Kaidancheese με μαύρη τρούφα, το σαλάμι με κάνναβη “Τσέλιγκο” που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, το πολύ δυνατό γλυκό του κουταλιού με φράουλες και πιπέρι της “Μεσσηνιακής Παράδοσης”- άλλη μια πρεμιέρα, ούτε ετικέτες δεν είχαν προλάβει να βάλουν!- μια τέλεια γλυστρίδα τουρσί της εταιρίας “Αμαλί Κεράσματα”, τα πρώτα ζυμαρικά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από τα “Μωραΐτικα -Διαμάντω Σταυροπούλου”, το Dry River Premium Gin του δραμινού αποσταγματοποιού Χαρίσκου, ο καραμανλίδικος παστουρμάς Ατλαμάζογλου -και αυτός εδώ έκανε την πρεμιέρα του!

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 2

Εν τω μεταξύ, στην αυλή γινόταν το κάτι άλλο από λαχταριστό street food, μπύρες, κοκτέιλ και πολλές ακόμη λιχουδιές: η Μυρσίνη Λαμπράκη έψηνε ...αντικριστό αρνί και σουβλάκι προβατίνας, ο “Ερωτόκριτος” έφτιαχνε καλαμάκια, στα stands των μικροζυθοποιών άραζες για παγωμένες μπίρες, το «Falafeladiko» έβγαζε ρεβιθοκεφτέδες και η «Mystic Pizza» πίτσες από αλεύρι βιολογικής κάνναβης. Hot Dog station by Bar Solution εδώ, Fresh Lemonade Bar από εκεί, το Salty Pig του φευγάτου σεφ Βασίλη Ακρίβου παραπέρα, κοκτέιλ στο Hono & Lulu Tiki Bar του Σπύρου Κερκύρα, το Bar Food Truck, πάλι, του 42barstronomy.Athens σέρβιρε mini burgers, τορτίγιες!

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 3
Ο Γιάννης Λουκάκος παρουσίασε συνταγές του.

Γύρω στις 21.00 η Παυλίνα Βουλγαράκη μια τραγουδίστρια με δικό της, χαρακτηριστικό ηχόχρωμα πήρε θέση επάνω στην κεντρική σκηνή, και οι επισκέπτες, σε φάση πάρτι πλέον, πήραν θέση τριγύρω με το ποτήρι στο ένα χέρι και τις στριτφουντικές γκουρμεδιές στο άλλο για περαιτέρω απολαύσεις.
Ήταν όλα τόσο πολλά και τόσο ωραία που οι περισσότεροι από όσους δοκίμαζαν, έπιναν και απολάμβαναν, κανόνιζαν με τα κινητά να επιστρέψουν μες στο Σαββατοκύριακο με τις παρέες τους, κάνοντας live μετάδοση από σουβλάκια, μπεργκεράκια και κοκτέιλς, μουσικές και χειροκροτήματα...

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις 2018 | Tο μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη ξεκίνησε! - εικόνα 4
Η Παυλίνα Βουλγαράκη

Μετά από όλα αυτά, θα έλεγα πως η δήλωση του υπουργού Ευάγγελου Αποστόλου όταν τον ρωτήσαμε για τις εντυπώσεις του σχετικά με το φεστιβάλ, είναι απολύτως “to the point” : “Θέλω να συγχαρώ το Αθηνόραμα για τη διοργάνωση για άλλη μια φορά αυτής της εκδήλωσης που έχει γίνει θεσμός στον αγροτοδιατροφικό χώρο. Αυτά που η ελληνική ύπαιθρος και οι επιχειρηματίες του χώρου έχουν αντιληφθεί για την αξία των αγροτικών προϊόντων, έρχονται εκδηλώσεις σαν κι αυτή, να προσθέσουν την καινοτομία και να καταστήσουν τα ελληνικά τρόφιμα το καλύτερο στοιχείο του γαστρονομικού ελληνικού χώρου. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ευχαριστεί τους διοργανωτές και θα είναι δίπλα τους σε κάθε μελλοντική ανάλογη διοργάνωση”.

Στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.elladagiortigefseis.gr, θα βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τους εκθέτες, τις εκδηλώσεις -γαστρονομικές και πολιτιστικές-, τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά. Το φεστιβάλ διαρκεί ως την Κυριακή στις 11 μ.μ. Συντονιστείτε!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.