Μεζέ και... Kολωνάκι

Νοσταλγικό μωσαϊκό σε λαδοπράσινο και ζαχαρί, άφθονες γεύσεις σε φιλικές τιμές και κεφάτη διάθεση σε ένα σποτ για μεσημεριανό και βραδινό μεζεδολόγημα.

Μεζέ και... Kολωνάκι

Νοσταλγικό μωσαϊκό σε λαδοπράσινο και ζαχαρί, άφθονες γεύσεις σε φιλικές τιμές και κεφάτη διάθεση σε ένα σποτ για μεσημεριανό και βραδινό μεζεδολόγημα.

Μεζέ και... Kολωνάκι - εικόνα 1

Σχεδόν κρυμμένο στο ισόγειο του (ομολογουμένως στα πιο ήσυχά του αυτόν τον καιρό) εμπορικού κέντρου Λαιμού, το «Μεζέ Kolonaki» έχει στήσει ένα νοσταλγικό μωσαϊκό σε λαδοπράσινο και ζαχαρί, με ρετρό απλίκες, ράφια-κασόνια, τενεκεδένια γλαστράκια σε κάθε τραπέζι­ και μια-δυο παλιές διαφημίσεις – ακόμη αναρωτιέμαι τι εννοεί ο ποιητής-διαφημιστής με το «τα μόνα σιγαρέττα που προφυλάσσουν τον καπνιστή από τας γνωστάς ενοχλήσεις» σε μια παλιά ρεκλάμα των Santé που είχα απέναντί μου.

Μεζέ και... Kολωνάκι - εικόνα 2

Ακούει από Ρέμο και Καρρά μέχρι Μποφίλιου και Θηβαίο. Κι έχει έναν εκτενέστατο, πολυσυλλεκτικό κατάλογο, που πάει και πάει, τον οποίο έχει επιμεληθεί ο σεφ Ηλίας Γώγος (βλ. «La Esquina» στην ίδια γειτονιά), με τιμές πολύ φιλικές. Για αρχή πήραμε έναν ντάκο με κρητικά κριθαροκούλουρα, γλυκιά μυζήθρα και καππαρόφυλλα, απλό κι ευχάριστο, οι πατάτες με τηγανητά αβγά, μυζήθρα και ρίγανη είχαν ωραίο τηγάνι (για ένα πιο αμαρτωλό boost μπορείτε να προτιμήσετε την εκδοχή με σουτζούκι) και το συκώτι με δεντρολίβανο και βούτυρο με διάφορα αρωματικά ήταν νόστιμο.

Μεζέ και... Kολωνάκι - εικόνα 3

Άλλα πιάτα χρειάζονται λίγη έξτρα προσοχή, όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου­ με σκορδαλιά πατάτας, που κρατούσαν παραπάνω λάδι, και το κοκκινιστό μοσχαράκι, που ήρθε σε όμορφο πήλινο με πουρέ πατάτας και μυζήθρα κι ήθελε περισσότερη σάλτσα για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να πετύχει το ζητούμενο... feeling. Ωραία έκπληξη η μαρμελάδα πράσο που φτιάχνουν οι ίδιοι και συντροφεύει­ τόσο την τηγανιά όσο και το ψητό χταπόδι, οπότε φροντίστε να τη δοκιμάσετε είτε ακολουθήσετε στεριανή είτε θαλασσινή πορεία.

Μεζέ και... Kολωνάκι - εικόνα 4

Καμιά δεκαπενταριά δημοφιλείς ετικέτες κρασιού και αρκετά τσίπουρα και ούζα φορτίζουν τα ποτήρια και ο καφές στη χόβολη, που έρχεται παραδοσιακά με λουκουμάκι, συμπληρώνει το ελληνικό καρέ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ από τις 11 μ.μ. και κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 4.30 μ.μ. το μεζεδοπωλείο παίρνει γλεντζέδικες στροφές, με ζωντανή μουσική, έντεχνα, ελαφρολαϊκά και λαϊκά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.