Διπλή… επανεκκίνηση για τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Η πολύ αξιόλογη σύγχρονη ελληνική κουζίνα του ξεδιπλώνει τη δυναμική της στην Αθήνα και στη Φολέγανδρο.

Διπλή… επανεκκίνηση για τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο

Η πολύ αξιόλογη ελληνική κουζίνα του ξεδιπλώνει τη δυναμική της στην Αθήνα και στη Φολέγανδρο.

Διπλή… επανεκκίνηση για τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο - εικόνα 1

Ξεκίνησε κι επίσημα η συνεργασία του ξενοδοχείου «AthensWas» με τον ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο. To πρώτο σερί πιάτων με τη σφραγίδα του έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο ντιζαϊνάτο και με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη εστιατόριο «Sense» στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου – να αναφέρουμε ενδεικτικά τη χορτόπιτα με άγρια μεσσηνιακά χόρτα, φύλλο ελαιολάδου, κροκέτα με τραχανά και homemade κατσικίσιο γιαούρτι, το χοιρινό «αγκιναράτο» με χοιρινό μάγουλο, πουρέ λεμονάτης αγκινάρας, τοπιναμπούρ και λάδι άνηθου αλλά και το σπανακόρυζο, εν είδει ριζότο, με σπανάκι, βότανα, αφρό σπανάκι και γιαούρτι.

Διπλή… επανεκκίνηση για τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο - εικόνα 2

Ο βραβευμένος σεφ, ο οποίος βλέπει την ελληνική παράδοση με ανανεωτική διάθεση, χρησιμοποιώντας τοπικές κι εποχικές πρώτες ύλες και αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές, έχει αναλάβει και το «Lure Restaurant» του «Αnemi Hotel» στη Φολέγανδρο (του ίδιου ομίλου). Πέρα από το πιο γαστρονομικό βραδινό μενού, υπογράφει και την πρωινή και τη μεσημεριανή κάρτα των δύο ξενοδοχείων, που έχουν πλέον ενιαία γαστρονομική ταυτότητα.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.