Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη - Κοντεσοπούλου από το βραβευμένο εστιατόριο της Ιεράπετρας «Pelagos Seaside» παρουσίασε το εξαιρετικό μενού της στο «Symposio at Ark».

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη - Κοντεσοπούλου από το βραβευμένο εστιατόριο της Ιεράπετρας «Pelagos Seaside» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 12 Απριλίου το εξαιρετικό μενού της, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ “Symposio at Ark” με οργανωτές το το “αθηνόραμα” και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 1

Η ανοιχτόκαρδη διάθεση της σεφ ταίριαξε στο λαμπερό χώρο του Ark και κέρδισε το χειροκρότημα των συνδαιτυμόνων, όταν μετά την παρουσίασή της, μίλησε για δυο από τα αγαπημένα της πιάτα που περιλαμβάνονταν στο ειδικό μενού: “η Οσπριάδα είναι ένα πιάτο που ξεκινάει από τη μοναστηριακή κουζίνα την οποία λατρεύω και συνδυάζει την κουζίνα της Κρήτης που αγαπώ πολύ και της κουζίνας της Πελοποννήσου που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα μου” είπε η σεφ, η οποία κατάγεται από το Αίγιο. Μίλησε ακόμα για την πολύ ιδιαίτερη δημιουργία της "Κατσικάκι σιγομαγειρεμένο σε οινολάσπη" αλλά και για την ανάδειξή της στους 21 φιναλίστ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με έπαθλο το σπουδαίο τίτλο “S.Pellegrino Young Chef 2018”.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 2

Το γαστρονομικό στιλ της σεφ που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νεωτερικά στοιχεία και γαλλικές τεχνικές, αποτυπώθηκε πολύ εκφραστικά στο μενού που ξεκίνησε με ένα ιντριγκαδόρικο “Καρπάτσιο χταποδιού καπνιστό σε μουσελίνα φάβας, με κίτρινο παντζάρι, κρίταμο & ασκορδουλάκους”, για να συνεχίσει με την δική της φρέσκια εκδοχή της μοναστηριακής “Οσπριάδας” (με φύτρες ροβίτσας, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά βότανα, νεροκάρδαμο και αγουρίδα με λευκό ταραμά).

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 3

Στα κυρίως, η θάλασσα έδωσε το παρόν με ένα πρωτότυπο “Μπουργέτο σαλάχι με σταμναγκάθι, βρουβάσταχα και αποξηραμένο αυγοτάραχο”, ενώ η στεριά μίλησε με το άλλο αγαπημένο πιάτο της σεφ, το ανατρεπτικό “Κατσικάκι σιγομαγειρεμένο σε λευκή οινολάσπη με αλάτσι, θυμάρι και πατάτες οφτές με κρούστα στάχτης κληματόβεργας”! Το φινάλε γράφτηκε με μια λεπτεπίλεπτη “Μπαβαρουάζ μαστίχας με τραγανό σαραγλί γεμιστό με μήλο και φιστίκι Αιγίνης”. Ήταν ένα εντυπωσιακό σερί πιάτων που ενθουσίασε τον κόσμο, τόσο με την νοστιμιά του όσο και με την πρωτοτυπία του, με αποτέλεσμα μετά το τέλος του σερβιρίσματος να προσκαλείται η σεφ στα τραπέζια για συγχαρητήρια, ανάμεσα σε πολλά “μπράβο” και ευχές για καλή τύχη στον τελικό του διαγωνισμού “S.Pellegrino Young Chef 2018”. Μια πραγματικά ωραία βραδιά.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 4

Χορηγοί του “Symposio at Ark” η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Επόμενο event, την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018.

Το βραβευμένο εστιατόριο “Κυρίμαι” από το Γερολιμένα της Μάνης, έρχεται στο Ark με τη βραβευμένη σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου.

Κλείστε τραπέζι!

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.