Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη - Κοντεσοπούλου από το βραβευμένο εστιατόριο της Ιεράπετρας «Pelagos Seaside» παρουσίασε το εξαιρετικό μενού της στο «Symposio at Ark».

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos»

Η νεαρή σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη - Κοντεσοπούλου από το βραβευμένο εστιατόριο της Ιεράπετρας «Pelagos Seaside» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018), παρουσίασε στις 12 Απριλίου το εξαιρετικό μενού της, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ “Symposio at Ark” με οργανωτές το το “αθηνόραμα” και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 1

Η ανοιχτόκαρδη διάθεση της σεφ ταίριαξε στο λαμπερό χώρο του Ark και κέρδισε το χειροκρότημα των συνδαιτυμόνων, όταν μετά την παρουσίασή της, μίλησε για δυο από τα αγαπημένα της πιάτα που περιλαμβάνονταν στο ειδικό μενού: “η Οσπριάδα είναι ένα πιάτο που ξεκινάει από τη μοναστηριακή κουζίνα την οποία λατρεύω και συνδυάζει την κουζίνα της Κρήτης που αγαπώ πολύ και της κουζίνας της Πελοποννήσου που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα μου” είπε η σεφ, η οποία κατάγεται από το Αίγιο. Μίλησε ακόμα για την πολύ ιδιαίτερη δημιουργία της "Κατσικάκι σιγομαγειρεμένο σε οινολάσπη" αλλά και για την ανάδειξή της στους 21 φιναλίστ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με έπαθλο το σπουδαίο τίτλο “S.Pellegrino Young Chef 2018”.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 2

Το γαστρονομικό στιλ της σεφ που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νεωτερικά στοιχεία και γαλλικές τεχνικές, αποτυπώθηκε πολύ εκφραστικά στο μενού που ξεκίνησε με ένα ιντριγκαδόρικο “Καρπάτσιο χταποδιού καπνιστό σε μουσελίνα φάβας, με κίτρινο παντζάρι, κρίταμο & ασκορδουλάκους”, για να συνεχίσει με την δική της φρέσκια εκδοχή της μοναστηριακής “Οσπριάδας” (με φύτρες ροβίτσας, σιτάρι, αμύγδαλα, αρωματικά βότανα, νεροκάρδαμο και αγουρίδα με λευκό ταραμά).

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 3

Στα κυρίως, η θάλασσα έδωσε το παρόν με ένα πρωτότυπο “Μπουργέτο σαλάχι με σταμναγκάθι, βρουβάσταχα και αποξηραμένο αυγοτάραχο”, ενώ η στεριά μίλησε με το άλλο αγαπημένο πιάτο της σεφ, το ανατρεπτικό “Κατσικάκι σιγομαγειρεμένο σε λευκή οινολάσπη με αλάτσι, θυμάρι και πατάτες οφτές με κρούστα στάχτης κληματόβεργας”! Το φινάλε γράφτηκε με μια λεπτεπίλεπτη “Μπαβαρουάζ μαστίχας με τραγανό σαραγλί γεμιστό με μήλο και φιστίκι Αιγίνης”. Ήταν ένα εντυπωσιακό σερί πιάτων που ενθουσίασε τον κόσμο, τόσο με την νοστιμιά του όσο και με την πρωτοτυπία του, με αποτέλεσμα μετά το τέλος του σερβιρίσματος να προσκαλείται η σεφ στα τραπέζια για συγχαρητήρια, ανάμεσα σε πολλά “μπράβο” και ευχές για καλή τύχη στον τελικό του διαγωνισμού “S.Pellegrino Young Chef 2018”. Μια πραγματικά ωραία βραδιά.

Μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα από «Pelagos» - εικόνα 4

Χορηγοί του “Symposio at Ark” η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Επόμενο event, την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018.

Το βραβευμένο εστιατόριο “Κυρίμαι” από το Γερολιμένα της Μάνης, έρχεται στο Ark με τη βραβευμένη σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου.

Κλείστε τραπέζι!

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.