Ένα βράδυ στο «Balcony»

Χαρήκαμε καθαρόαιμη ελληνική κουζίνα με εκσυγχρονιστικές νότες σε ένα εστιατόριο σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Ακρόπολης.

Ένα βράδυ στο «Balcony»

Στρατηγικά τοποθετημένο σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Ακρόπολης, σε μια περιοχή η οποία, ακριβώς λόγω αυτού, είναι αρκετά κοσμική και πολύβουη, το «Balcony» είναι ένας χώρος που έχει όλα τα ατού για να πετύχει. Εκτός από τα όσα προανέφερα, στεγάζεται σε ένα κτίριο με προσωπικότητα κι εμφανή θέση στο χώρο κι επιπλέον προτείνει ένα μενού ελκυστικό για την ελληνική πελατεία του και διδακτικό για τους τουρίστες που αφθονούν στα πέριξ. Εσωτερικά είναι ένα παλιό σπίτι των αρχών του προηγούμενου αιώνα, διαμορφωμένο με τρόπο που του επιτρέπει να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο. Είναι απλώς ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά το φαγητό, το λόγο έχει ο έμπειρος και καλός σεφ Νίκος Φωτιάδης, ο οποίος έχει επιμεληθεί το μενού και το έχει εμπιστευτεί στα χέρια του Σίμου Τριανταφύλλου, ο οποίος ομολογουμένως τα καταφέρνει καλά.

Ένα βράδυ στο «Balcony» - εικόνα 1

Η κουζίνα, καθαρόαιμη ελληνική με εκσυγχρονιστικές νότες, έχει το προσόν αφενός να είναι απόλυτα «φιλική» και αφετέρου να λειτουργεί εκπαιδευτικά και για τον ξένο επισκέπτη, ο οποίος αντιλαμβάνεται την ταυτότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εθνικής μας κουζίνας, που του προτείνεται χωρίς περιττές μοντερνιές. Αν και θα επανέλθουμε για μια πιο αναλυτική γευστική παρουσίαση, δεν μπορώ να μην αναφέρω, έστω στον επίλογο, τα μαντί γεμιστά με αρνί και κολοκύθα αλλά και μια εξαιρετική σούπα από νεροβούβαλο με κομμάτια γλώσσας.

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 2114118437. Τιμή: € 20-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.