Μια μοντέρνα τρατορία που τη λένε «Margot»

Ένα απρόβλεπτο vitello tonnato, χειροποίητη pasta fresca και άλλες ιταλικές ιστορίες σε ένα νέο εστιατόριο στα βόρεια προάστια που δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Μια μοντέρνα τρατορία που τη λένε «Margot»

Ένα απρόβλεπτο vitello tonnato, φρέσκα ζυμαρικά εν αφθονία και άλλες ιταλικές ιστορίες σε ένα νέο εστιατόριο στα βόρεια προάστια που δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Μια μοντέρνα τρατορία που τη λένε «Margot» - εικόνα 1

Αλλαγές στο «Dai due Amici» του Χαλανδρίου, που έγινε «Margot». Η Μαίρη Βερνάρδου και ο Δημήτρης Κοντόπουλος (o οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά και στο «Scala Vinoteca»), σε διττό ρόλο σεφ και συνιδιοκτήτη, παρουσιάζουν μια τρατορία με μοντέρνο χαρακτήρα όπου θα δοκιμάσετε, μεταξύ άλλων, ένα απρόβλεπτο vitello tonnato, χειροποίητα ταλιολίνι λευκής τρούφας με αχλάδι, φετουτσίνι με καβούρι και αρακά και άλλα πιάτα με βάση τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται στο παρασκευαστήριό τους – μαζί τους και τρεις εκδοχές σιτσιλιάνικης πίτσας, που μοιάζει λίγο με focaccia (με πατάτα, δεντρολίβανο και τρούφα, με salciccia και μοτσαρέλα buffala, με chevre και ψητές αγκινάρες).

To ρετουσάρισμα του χώρου είναι εμφανές ήδη από την ανανεωμένη πρόσοψη, ενώ προχωρώντας στα ενδότερα, το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι μια καινούργια κάβα, απέναντι από την είσοδο, η οποία σου δίνει, μαζί με το συντηρητή που έχει βρει τη θέση του στο βάθος, μια πρώτη ιδέα για τα 120 ως επί το πλείστον ελληνικά και ιταλικά κρασιά της λίστας. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.