Ένα «Γιαμ» κι άλλο ένα

Η Αύρα Πανουσοπούλου κι ο Παρασκευάς Καρράς ένωσαν δυνάμεις και νοστιμιές κι έστησαν από κοινού το μεζεδοπωλείο «Γιαμ... Γιαμ».

Ένα «Γιαμ» κι άλλο ένα

Τα yiam της είναι ονομαστά. Η Αύρα Πανουσοπούλου στο εργαστήρι της στην Αγιά Λάρισας κλείνει σε όμορφα βαζάκια ντολμαδάκια γιαλαντζί, κάππαρη γιαχνί με ελιές, φακές με ρέγγα­, απίθανες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και άλλα πολλά. Ο Παρασκευάς Καρράς, από την άλλη, έχει την εταιρεία Αργολικός Τροφοδοτική, που συγκεντρώνει στο portfolio της πολλά και αξιόλογα ελληνικά προϊόντα. Οι δυο τους ένωσαν δυνάμεις και νοστιμιές κι έστησαν από κοινού το μεζεδοπωλείο «Γιαμ... Γιαμ», το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στη φαληριώτικη οδό Αχιλλέως.

Τα χρώματα του χώρου όπου βρισκόταν άλλοτε το «Ιώδιο», ώχρα και ανοιχτό πράσινο, τα κράτησαν, τα τραπεζομάντιλα τα αντικατέστησαν με σουπλά και –το μήλο κάτω από τη μηλιά– στην κουζίνα μπήκε ο γιος­ της Αύρας Κώστας Παπαχαραλάμπους. Ο τελευταίος φτιά­χνει, ανάμεσα σε άλλα, γαύρο μαρινάτο με καππαροσαλάτα και φάβα με χταπόδι, παστουρμαδοκανταΐφια, μύδια αχνιστά με μαύρες φακές, πανσέτα με σάλτσα κράνου και τσιπς πατάτας αλλά και κριθαρότο θαλασσινών. (Αχιλλέως 119, ­Παλαιό Φάληρο, 2109884258)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
20/10/2025

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.