O Γιώργος Στυλιανουδάκης για μια βραδιά στο «Premiere»

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ δημιουργεί μαζί με τον Μιχάλη Νουρλόγλου το επόμενο 4 hands dinner στο εστιατόριο του «Athenaeum InterContinental».

O Γιώργος Στυλιανουδάκης για μια βραδιά στο «Premiere»

Ο έμπειρος, εξαιρετικά δημιουργικός κι επίμονος ερευνητής της ελληνικής γαστρονομίας, βραβευμένος για την υψηλού επιπέδου κουζίνα που παρουσιάζει στο «Kenshō Restaurant» του ομώνυμου ξενοδοχείου στη Μύκονο, ενώ επιμελείται και το μενού του (επίσης βραβευμένου) «Avli» στο Ρέθυμνο, είναι ο επόμενος καλεσμένος του γκουρμέ εστιατορίου του «Athenaeum InterContinental». Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ένας σεφ με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες, που αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνικές και τις εμπειρίες του σε μεγάλα εστιατόρια του εξωτερικού, όπως το «Plaza Athénée» του Alain Ducasse, το δανέζικο «Νοma» και το ισπανικό «Quique Dacosta», σταλάζοντας σε πολλές περιπτώσεις στα πιάτα του αναφορές στην κρητική παράδοση, ενώνει τις δυνάμεις του με τον σεφ του «Premiere» Μιχάλη Νουρλόγλου. Έτσι στο θαλασσινής κατεύθυνσης –και πολλά υποσχόμενο– 4 hands dinner του Σαββάτου 31/3 (€ 85 με wine pairing), χαζεύοντας από το τζάμι τη φωτισμένη Ακρόπολη, θα χαρείτε πιάτα όπως τα φρέσκα χτένια με φάβα, κρεμμύδι και τρούφα, το καλαμάρι με πάστα miso, φύτρες αρακά, σπόρους μουστάρδας τουρσί και λαχανικά εποχής και τις ψητές καραβίδες με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte και, βέβαια, γάστριν. Δείτε παρακάτω αναλυτικά το μενού της βραδιάς.

O Γιώργος Στυλιανουδάκης για μια βραδιά στο «Premiere» - εικόνα 1
Ο Μιχάλης Νουρλόγλου

Το menu degustation

Καλωσόρισμα

Φρέσκα χτένια με φάβα, κρεμμύδι και τρούφα
Dry Riesling, Markus Molitor Ποικιλία: Riesling

Καλαμάρι με πάστα μίσο, φύτρες αρακά, σπόρους μουστάρδας τουρσί και λαχανικά εποχής
Ρητινίτης Nobilis, Γαία Οινοποιητική Ποικιλία: Ροδίτης

Καραβίδες ψητές με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte
Wild Ferment, Γαία Οινοποιητική Ποικιλία: Ασύρτικο

Σφυρίδα με γαλάκτωμα άγριων χόρτων, χλωροφύλλη θάλασσας, κάπαρη και λεμόνι
Cordillera, Miguel Torres Ποικιλία: Chardonnay, Viognier

Γάστριν, ο αρχαίος κρητικός μπακλαβάς
Bin 27, Fonseca Ruby Port
Ποικιλία: Tourinca Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca

Ο Κύλινδρος, με σοκολάτα Guanaja, φιστίκια και παγωτό καραμέλα-μίσο
Bin 27, Fonseca Ruby Port
Ποικιλία: Tourinca Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca

Σοκολατάκια

Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
20/10/2025

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.