«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία

Μεγάλη wine list με εκλεκτές ετικέτες και ανάλαφρο μενού με στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο σε έναν χώρο με σοφιστικέ, arty διάθεση.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία

Μεγάλη wine list με εκλεκτές ετικέτες, μια γερή συλλογή ιδιαίτερων ιταλικών τυριών και αλλαντικών και ένα ανάλαφρο μενού με στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο σε ένα χώρο με σοφιστικέ, arty διάθεση.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 1

Προτού καν δεις το walk-in cellar με τις 300 και πλέον ετικέτες από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα, η arty διάθεση του διεπίπεδου χώρου με την οθόνη, όπου προβάλλονται παλιές ταινίες με θρυλικούς αστέρες του Χόλιγουντ, σε έχει βάλει στη λογική της σοφιστικέ γαστροοινικής εμπειρίας που ακολουθεί. Το «Vinarte», έργο της Ειρήνης και του Αντώνη Σολωμού, βρίσκεται σε ένα μικρό δρομάκι της Γλυφάδας και δηλώνει την αγάπη του για τη γείτονα –κυρίως για τον ιταλικό Βορρά– μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη συλλογή τυριών και αλλαντικών που έχει ανακαλύψει η Ειρήνη στα ταξίδια της στη Βερόνα, όπως το τυρί παλαιωμένο­ σε στέμφυλα από Barolo, το παλαι­ωμένο Monte Veronese καθώς και το σαλάμι αγριόχοιρου.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 2

Το καινούργιο μενού του εστιατορίου επιμελείται ο νέος σεφ Terens Hoxha, ο οποίος ετοιμάζει πιάτα που ενσωματώνουν γευστικά στοιχεία από όλη τη Μεσόγειο. Το «σπαγκέτι» από μαριναρισμένο κολοκυθάκι με ποπκόρν γαρίδας, σιρόπι λαδολέμονο και δυόσμο έχει ανοιξιάτικη φρεσκάδα. Οι χειροποίητες μαύρες ταλιατέλες με τόνο, κάππαρη, μαύρη ελιά και ντομάτα είναι μια πρόταση με σιτσιλιάνικη σφραγίδα και δυνατή νοστιμιά. Η ναπολιτάνικη πίτσα carbonara (η ζύμη ζυμώνεται με ιταλικό αλεύρι) παίρνει πόντους από το ορεκτικό topping με μοτσαρέλα, κρέμα πεκορίνο, παρμεζάνα, αβγό και guanciale, ενώ το πλούσιο ραγού από μοσχάρι ταιριά­ζει με τη βελούδινη πολέντα.

«Vinarte»: Ιταλική γαστροοινική εμπειρία - εικόνα 3

Πολύ όμορφο και το wine bar στο επάνω επίπεδο του εστιατορίου, όπου σερβίρονται πάνω από 45 ετικέτες κρασιών με το ποτήρι. Η wine list ανανεώνεται κάθε μήνα με ιταλικά κρασιά, κάποια από τα οποία εισάγονται από την Tenuta Sant’Antonio, ενώ κάθε Πέμπ­τη διοργανώνονται βραδιές γευστικών δοκιμών αλλά και παρουσιάσεις κρασιών από τους παραγωγούς τους συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.