Ο Θοδωρής Παπανικολάου παρλάρει ιταλικά

Στο «Parla», που μόλις έκανε το ντεμπούτο του στα βόρεια προάστια, ο ταλαντούχος σεφ μας συστήνει το bonito vitellato κι άλλα απρόσμενα πιάτα με αναλόγως δημιουργική διάθεση.

Ο Θοδωρής Παπανικολάου παρλάρει ιταλικά

Στο «Parla», που μόλις έκανε το ντεμπούτο του στα βόρεια προάστια, ο ταλαντούχος σεφ μας συστήνει το bonito vitellato κι άλλα απρόσμενα πιάτα με αναλόγως δημιουργική διάθεση.

Ο Θοδωρής Παπανικολάου παρλάρει ιταλικά - εικόνα 1

Το «Parla», ο νέος ένοικος του όμορφα αναπαλαιωμένου αρχοντικού της εποχής του Όθωνα πάνω στην Κηφισίας, που στέγαζε επί χρόνια το «Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης» και τελευταία το «Shy Horse», ομιλεί την ιταλική, φέρνει διαλεχτά υλικά από τη γειτονική χώρα και βλέπει με σύγχρονη ματιά το «κλασικό» τόσο στη σάλα με τα μαρμάρινα τραπέζια όσο και στην κουζίνα του. Και, το βασικότερο, μας δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε μιαν άλλη όψη της μαγειρικής του Θοδωρή Παπανικολάου, που πριν μας χαρίσει ένα εξαιρετικό σερί σύγχρονων ελληνικών σπεσιαλιτέ τόσο στην Σαντορίνη όσο και στην Αθήνα, πέρασε δυο χρόνια στην κουζίνα του «Ora d’Aria» στην Φλωρεντία (ένα αστέρι Michelin).

Ιδέες όπως μια ιντριγκαδόρικη αντιστροφή του vitello tonnato ονόματι bonito vitellato, που είναι παλαμίδα με ζελέ από κονσομέ μοσχαριού και μαγιονέζα κάππαρης, το πατέ φουαγκρά με βούτυρο και φιστίκι Αιγίνης σαν... μορταδέλα, τα tortelli alla carbonara, γεμιστά με κρέμα αβγού και guanciale, το ριζότο με αγκινάρες, σμέουρα και αρνίσια γλυκάδια αλλά και τα χτένια με ribollita (παραδοσιακή τοσκανέζικη σούπα με φασόλια), εν είδει κρέμας, και αβγοτάραχο νοτισμένο με εσπρέσο θα σας δώσουν μια πρώτη εικόνα για το υπό διαμόρφωση ακόμη μενού του πολύ αξιόλογου σεφ, το οποίο σαφώς στοχεύει ψηλά. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.