Ο Θοδωρής Παπανικολάου παρλάρει ιταλικά

Στο «Parla», που μόλις έκανε το ντεμπούτο του στα βόρεια προάστια, ο ταλαντούχος σεφ μας συστήνει το bonito vitellato κι άλλα απρόσμενα πιάτα με αναλόγως δημιουργική διάθεση.

Ο Θοδωρής Παπανικολάου παρλάρει ιταλικά

Στο «Parla», που μόλις έκανε το ντεμπούτο του στα βόρεια προάστια, ο ταλαντούχος σεφ μας συστήνει το bonito vitellato κι άλλα απρόσμενα πιάτα με αναλόγως δημιουργική διάθεση.

Ο Θοδωρής Παπανικολάου παρλάρει ιταλικά - εικόνα 1

Το «Parla», ο νέος ένοικος του όμορφα αναπαλαιωμένου αρχοντικού της εποχής του Όθωνα πάνω στην Κηφισίας, που στέγαζε επί χρόνια το «Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης» και τελευταία το «Shy Horse», ομιλεί την ιταλική, φέρνει διαλεχτά υλικά από τη γειτονική χώρα και βλέπει με σύγχρονη ματιά το «κλασικό» τόσο στη σάλα με τα μαρμάρινα τραπέζια όσο και στην κουζίνα του. Και, το βασικότερο, μας δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε μιαν άλλη όψη της μαγειρικής του Θοδωρή Παπανικολάου, που πριν μας χαρίσει ένα εξαιρετικό σερί σύγχρονων ελληνικών σπεσιαλιτέ τόσο στην Σαντορίνη όσο και στην Αθήνα, πέρασε δυο χρόνια στην κουζίνα του «Ora d’Aria» στην Φλωρεντία (ένα αστέρι Michelin).

Ιδέες όπως μια ιντριγκαδόρικη αντιστροφή του vitello tonnato ονόματι bonito vitellato, που είναι παλαμίδα με ζελέ από κονσομέ μοσχαριού και μαγιονέζα κάππαρης, το πατέ φουαγκρά με βούτυρο και φιστίκι Αιγίνης σαν... μορταδέλα, τα tortelli alla carbonara, γεμιστά με κρέμα αβγού και guanciale, το ριζότο με αγκινάρες, σμέουρα και αρνίσια γλυκάδια αλλά και τα χτένια με ribollita (παραδοσιακή τοσκανέζικη σούπα με φασόλια), εν είδει κρέμας, και αβγοτάραχο νοτισμένο με εσπρέσο θα σας δώσουν μια πρώτη εικόνα για το υπό διαμόρφωση ακόμη μενού του πολύ αξιόλογου σεφ, το οποίο σαφώς στοχεύει ψηλά. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
20/10/2025

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.