O Μιχάλης Νουρλόγλου και ο Παύλος Κυριάκης συναντιούνται στην κουζίνα

Δυο χρυσοσκουφάτοι σεφ, ένα πολλά υποσχόμενο «δείπνο για τέσσερα χέρια» απέναντι από την Ακρόπολη.

O Μιχάλης Νουρλόγλου και ο Παύλος Κυριάκης συναντιούνται στην κουζίνα

Δυο χρυσοσκουφάτοι σεφ, ένα πολλά υποσχόμενο «δείπνο για τέσσερα χέρια» απέναντι από την Ακρόπολη.

O Μιχάλης Νουρλόγλου και ο Παύλος Κυριάκης συναντιούνται στην κουζίνα - εικόνα 1
O Μιχάλης Νουρλόγλου (αριστερά) και ο Παύλος Κυριάκης παρουσιάζουν ένα μενού με διπλή υπογραφή

Έχουμε και λέμε: βασιλικό καβούρι με αβοκάντο, passion fruit και μαύρο ραπανάκι, φουαγκρά, ζεστό και κρύο, με κάσιους και άγριες φράουλες, λαβράκι ψημένο σε βούτυρο με χουρμά, λεμόνι και σαλσιφί… Το Σάββατο 17 Μαρτίου στο «Première» o Μιχάλης Νουρλόγλου μοιράζεται την κουζίνα του με τον Παύλο Κυριάκη, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στο «Lycabettus» του «Andronis Luxury Suites» της Σαντορίνης. Οι δυο σεφ –από τα χέρια των οποίων έχουμε δοκιμάσει ένα ωραίο σερί ευρηματικών πιάτων με σύγχρονες τεχνικές, και που τον περασμένο μήνα απόσπασαν από ένα Χρυσό Σκούφο για το 2018– αποτυπώνουν τη γευστική τους φιλοσοφία/αισθητική σε ένα μενού με διπλή προσωπικότητα που για τη συνέχεια επιφυλάσσει φιλέτο μόσχου με κρούστα από πιπεριά, πετιμέζι και πουρέ καρότο/τζίντζερ, πριν περάσει σε μπανάνα με πράσινο μήλο, κακάο και τόνκα κι ένα «Coffee break» (ωραίο όνομα, ομολογουμένως, για μια τάρτα που τη σπας με το κουτάλι σου) με κρεμ μπρουλέ με κάρδαμο και σορμπέ καφίρ λάιμ. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα στάδια του 4 hands dinner (€ 85 ανά άτομο) που θα σερβιριστεί στο εστιατόριο στον τελευταίο όροφο του «Athenaeum InterContinental», τα πιάτα του οποίου συνοδεύουν κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

Το menu degustation

O Μιχάλης Νουρλόγλου και ο Παύλος Κυριάκης συναντιούνται στην κουζίνα - εικόνα 2
Βασιλικό καβούρι με passion fruit

Amuse bouche

Βασιλικό καβούρι με αβοκάντο, passion fruit και μαύρο ραπανάκι
Άδολη Γης ροζέ Π.Γ.Ε. Αχαΐας Αμπελώνες Αντωνοπούλου Ποικιλία: Cabernet Sauvignon

Φουά γκρα ζεστό και κρύο με κάσιους και άγριες φράουλες
Μαυροδάφνη Πατρών Π.Ο.Π. Πάτρας Οινοποιείο Παρπαρούση Ποικιλία: Μαυροδάφνη .

Λαυράκι ψημένο σε βούτυρο με χουρμά, λεμόνι και σαλσιφί
Riesling Patergarden A.C. Alsace Domaine Paul Blanck & Fils Ποικιλία: Riesling .

Φιλέτο Μόσχου με κρούστα από πιπεριά, πετιμέζι και πουρέ καρότο/τζίντζερ
Αυλοτόπι Π.Γ.Ε. Τεγέας Κτήμα Τσέλεπου Ποικιλία: Cabernet Sauvignon

Μπανάνα με πράσινο μήλο, κακάο και τόνκα

"Coffee break" με κρέμ μπρουλέ κάρδαμο και σορμπέ καφίρ λάιμ
Methexis Cigar Απόσταγμα Παλαιωμένο σταφυλής Ποικιλία: Sauvignon Blanc .

Γλυκίσματα

Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.