«Queen Bee»: ένα νέο μπιστρό με το δικό του artisanal αρτοποιείο

Ένας σούπερ σταρ αρτοποιός επιμελείται τα ψωμιά και το brunch έχει νεορκέζικη αύρα.

 «Queen Bee»: ένα νέο μπιστρό με το δικό του artisanal αρτοποιείο

Το παν σε ένα μπιστρό είναι η ζωηρή ατμόσφαιρα από τη διάθεση των επισκεπτών και το «Queen Bee» έχει καταφέρει να την αποκτήσει μέσα σε λίγες ημέρες λειτουργίας στην κολωνακιώτικη γωνιά όπου βρισκόταν το «Παπλού». Στον ανάλαφρο, ρουστίκ χώρο του με τα απαλά χρώματα και τη βιτρίνα με τα ψωμιά, τα κρουασάν και τα cinnamon rolls, μπροστά από μια ανοιχτή κουζίνα Marrone, το «Queen Bee» παντρεύει γαλλική τεχνογνωσία, νεοϋορκέζικο fusion γευστικό κοσμοπολιτισμό και ντόπια εποχικότητα (τα ως επί το πλείστον βιολογικά προϊόντα προέρχονται από παραπλήσιες λαϊκές αγορές και παραγωγούς σε ακτίνα το πολύ 100 χλμ.), για να σερβίρει πρωινό, brunch και μεσημεριανό με healthy χαρακτήρα.

Η βάση για όλα αυτά είναι η λογική ενός artisanal αρτοποιείου, που έχει αναλάβει ο Kamel Saci, ένας σούπερ σταρ Γάλλος αρτοποιός με συνεργασίες με τους Pierre Gagnaire και Joel Robuchon. Οι επτά τύποι ψωμιού από βιολογικά γαλλικά άλευρα χρησιμοποιούνται στα καλαθάκια του πρωινού, σε avocado toasts και σάντουιτς όπως εκείνα με in-house καπνισμένο σολομό ή roast beef. Ο Sal Lamboglia, σεφ στη νεοϋορκέζικη τρατορία «Bar Primi», επιμελείται το brunch και προτείνει από αβγά Benedict και φριτάτες μέχρι τα πιο αφράτα pancakes που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη (μόνο με μέλι και καβουρδισμένα καρύδια) αλλά και σαλάτα kale με ξινόμηλα και ξηρούς καρπούς.

Π. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, 2107209933.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.