Ραντεβού με το Κτήμα Θεόπετρα

Τέσσερα κρασιά τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή κι ένα παλαιωμένο τσίπουρο στο επόμενο wine dinner του «Monk».

Ραντεβού με το Κτήμα Θεόπετρα

Ένα οινο-γευστικό τετ α τετ με τον οικογενειακό αμπελώνα της οικογένειας Τσιλιλή, στους πρόποδες των Μετεώρων, μας επιφυλάσσει την Πέμπτη 15/3 το «Monk». Στο ατμοσφαιρικό wine bar-restaurant της οδού Καρόρη θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τέσσερα κρασιά του κτήματος Θεόπετρα, το αρωματικό λευκό αφρώδες Edenia (Μαλαγουζιά), το Vermentino –το πρώτο ελληνικό κρασί από την ομώνυμη ποικιλία, που καλλιεργείται κυρίως στη Σαρδηνία και την Κορσική–, το ροζέ Κτήμα Θεόπετρα (Λημνιώνα και Syrah) και το ερυθρό Λημνιώνα. Συνοδεύονται αντίστοιχα από ένα μιλφέιγ καπνιστού σολομού με baby πατάτα και σαλατικά, bao buns, ταϊλανδέζικα ψωμάκια ατμού δηλαδή, γεμιστά με χοιρινό, γαρίδες τυλιγμένες με κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα και μπον φιλέ με σάλτσα κόκκινου κρασιού και λαχανικά. Το δείπνο, το οποίο έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος και κοστίζει € 38 ανά άτομο, θα κλείσει με brownies με bitter σοκολάτα και ξηρούς καρπούς μαζί με παλαιωμένο τσίπουρο Dark Cave της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.