«Spit Jack»: Πόσα tattoos χωράνε σε μια ροτισερί;

Πρώτες εντυπώσεις από το καινούργιο κρεατοφαγικό spot του κέντρου όπου κοτόπουλο, πάπια, porchetta έχουν για φόντο δερματόστικτους σταρ εν αφθονία.

«Spit Jack»: Πόσα tattoos χωράνε σε μια ροτισερί;

Κοτόπουλο, πάπια, χοιρινό, casual... πολυέλαιοι και δερματόστικτοι σταρ εν αφθονία στο μικρό κρεατοφαγικό spot που πήρε πρόσφατα θέση στην οδό Σκούφου.

«Spit Jack»: Πόσα tattoos χωράνε σε μια ροτισερί; - εικόνα 1

Βλέποντας απέξω την κόκκινη καρδιά από νέον, νομίζεις ότι το «Spit Jack» είναι tattoo shop. Ε, λοιπόν, αυτή η πρώτη εντύπωση έχει μια δόση αλήθειας. Στους διάστικτους με κάδρα τοίχους του μικρού εστιατορίου, που έφτιαξαν ο Γιώργος Μελισσάρης, ο Γιώργος Κανελλόπουλος και ο Γιάννης Μωράκης, ο Έλβις, η Μέριλιν, η Όντρεϊ Χέμπορν, η Τζάκι Κένεντι, ο Τζέιμς Ντιν, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ακόμη και ο Spock και η Wonderwoman, έχουν στο δέρμα τους ζωγραφιστά σχήματα και παραστάσεις – σαν νεο-πρωτόγονη χολιγουντιανή φυλή. Δέρμα, ξύλο και μερικοί πολυέλαιοι συμπληρώνουν το ζεστό ντεκόρ που υπογράφει ο Γιώργος Παντελούκας, τα τραπέζια γεμίζουν από νωρίς, ενώ στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα ένα χαρούμενο, ορεξάτο crowd τρωγοπίνει με τις σούβλες να γυρίζουν ακριβώς μπροστά του.

«Spit Jack»: Πόσα tattoos χωράνε σε μια ροτισερί; - εικόνα 2

Από το μικρό μενού που υπογράφει ο Μιχάλης Μερζένης (παλιότερα στο «Dry & Raw by Drakoulis», τώρα στο καινούργιο «Τhe Cellar» στη Συγγρού) ξεχωρίζω την πάπια που έρχεται τρυφερή, νόστιμη, με έξτρα τραγανή πετσούλα, είτε μισή είτε ολόκληρη, σε ένα ξύλινο πλατό. Όχι ότι η porchetta (400 γρ. χωρίς κόκαλο) πάει πίσω. Πάπια, χοιρινό και κοτόπουλο εμφανίζονται και σε σάντουιτς με ωραίο ψωμί μπριός, ενώ άμεσα στην κουζίνα έχουν σκοπό να παίξουν περισσότερο με τις γεμίσεις διαφοροποιώντας τα συνοδευτικά για κάθε κρέας. Ο πουρές πατάτας με το horseradish είναι πυκνός και νόστιμος, αν και πιστεύω ότι δεν θα ήταν άσχημη λίγη παραπάνω ένταση.

«Spit Jack»: Πόσα tattoos χωράνε σε μια ροτισερί; - εικόνα 3

Στο πεδίο «σαλάτες», εκείνη που συνδυάζει iceberg, λάχανο, καρότο, καλαμπόκι, πιπεριά jalapeno και νιφάδες από τραγανό κρεμμύδι μοιάζει κάπως σαν μεξικάνικη coleslaw και μπλέκει επιτυχημένα αλμυρό­, καυτερό και δροσερό. Υπάρχει ακόμη μία με κινόα και σύντομα θα προστεθεί και μία με noodles. Στα πόσιμα έχεις να διαλέξεις μεταξύ βαρελίσιας μπίρας και τεσσάρων ετικετών κρασιού, ενώ ανάλογα λιτή είναι η τακτική και στα επιδόρπια, όπου σε περιμένουν σορμπέ μάνγκο και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης με μπράουνι. Με concept ξεκάθαρο, φιλικό και με νορμάλ τιμές, το «Spit Jack» είναι από εκείνα τα μέρη όπου μπορείς άνετα τρυπώσεις χωρίς να το πολυσκεφτείς κάποια ημέρα που κάνεις δουλειές ή βόλτα στο κέντρο, ιδίως τώρα που ανοίγει από το μεσημέρι. Παίζει να ανακαλύψεις και μια πικάνια. Είναι και αυτή στα «προσεχώς».

Περισσότερες πληροφορίες

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.