Το «Elia’s», το καλύτερο εστιατόριο της Σκιάθου, έρχεται στο «Symposio at Ark»

Ποιος να φανταζόταν πως ο αχινός θα έβρισκε το τέλειο ταίρι στο γαμοπίλαφο; Ο βραβευμένος σεφ Νικόλας Σταυρακάκης παρουσιάζει την τολμηρή κουζίνα του, στο 2ο γαστρονομικό event του Symposio at Ark που οργανώνουν το «α» και το εστιατόριο «Ark». Κλείστε θέση!

Το «Elia’s», το καλύτερο εστιατόριο της Σκιάθου, έρχεται στο «Symposio at Ark»

Ποιος να φανταζόταν πως ο αχινός θα έβρισκε το τέλειο ταίρι στο γαμοπίλαφο; Ο βραβευμένος σεφ Νικόλας Σταυρακάκης παρουσιάζει την τολμηρή κουζίνα του στη 1/3, στο 2ο γαστρονομικό event του Symposio at Ark που οργανώνουν το «α» και το εστιατόριο «Ark». Κλείστε θέση!

Το «Elia’s», το καλύτερο εστιατόριο της Σκιάθου, έρχεται στο «Symposio at Ark» - εικόνα 1
To «Elia’s» έχει ανεβάσει τον πήχη της γαστρονομίας στη Σκιάθο

Ο Νικόλας Σταυρακάκης είναι ο σεφ που έφερε στη Σκιάθο το πρώτο της Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας Το γαστρονομικό του ύφος συνδυάζει όμορφα χαρακτηριστικές πρώτες ύλες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, αλλά και τη Σκιάθο με γιαπωνέζικες τεχνικές κι εδέσματα, δημιουργώντας μια fusion κομψή ελληνική κουζίνα. Στο «Elia’s» ο νεαρός σεφ βρήκε το ιδανικό περιβάλλον και τη στήριξη για να ξεδιπλώσει τις ιδιαίτερες ικανότητές του. Πρόκειται για το πιο όμορφο εστιατόριο της Σκιάθου, προορισμός για κάθε επισκέπτη του νησιού, όχι μόνο χάρη στο γαστρονομικό του ενδιαφέρον αλλά και στη ρομαντική του αύρα, καθώς βρίσκεται μέσα στους ολάνθιστους κήπους του ξενοδοχείου «Mandraki Village Boutique Hotel».

Το «Elia’s», το καλύτερο εστιατόριο της Σκιάθου, έρχεται στο «Symposio at Ark» - εικόνα 2
Νικόλας Σταυρακάκης

Τώρα ο σεφ θα μεταφέρει σε ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια της Αθήνας τα χρώματα και τα αρώματα της ανοιξιάτικης Σκιάθου. Κεντρικό στο μενού που θα απολαύσουμε στο «Ark» το signature πιάτο του σεφ, το ramen με ελληνικό γύρο. Και αν αυτό παραξενεύει κάποιους, ο ίδιος δηλώνει πως η κουζίνα του είναι μια multi προσέγγιση με ελληνική ματιά. Και αυτό είναι φυσικό. Ο Νικόλας Σταυρακάκης μπορεί να θεωρηθεί πολίτης του κόσμου, καθώς έχει επιλέξει να βρεθεί στις μεγαλύτερες γαστρονομικές πρωτεύουσες και να θητεύσει δίπλα σε μεγάλους σεφ.

Το «Elia’s», το καλύτερο εστιατόριο της Σκιάθου, έρχεται στο «Symposio at Ark» - εικόνα 3
Η κομψή σάλα του «Ark», όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ.

Από τους σημαντικότερους σταθμούς του υπήρξαν το διάσημο «Carlton» του St. Moritz, όπου ήρθε σε επαφή με τη γαλλική και την ελβετική κουζίνα, το «Noma» στην Κοπεγχάγη δίπλα στον νεωτερικό σεφ René Redzepi και το «Dos Palillos» του Albert Raurich, πρώην head chef του «Εl Bulli», στη Βαρκελώνη. Η πρόσκληση να αναλάβει ένα μαγειρικό project στη Νέα Υόρκη ήταν η αφετηρία για την πραγμα­τοποίηση του μεγάλου του ονείρου­. Ακολούθησαν το Λονδίνο και η Εσθονία, όπου εμπλούτισε τη μαγειρική του με ακόμη περισσότερο συναίσθημα και γευστικό βάθος.

Το «Elia’s», το καλύτερο εστιατόριο της Σκιάθου, έρχεται στο «Symposio at Ark» - εικόνα 4
Στα πιάτα του «Elia's» το fusion συναντά το τοπικό

Το 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε στο «Elia’s», όπου ξεκίνησε να συνθέτει τολμηρά τις γεύσεις της Κρήτης και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Σκιάθου με τις κουζίνες του κόσμου, με αποτέλεσμα μια αισθαντική αλλά βαθιά νόστιμη κουζίνα, που σίγουρα θα θυμάται για καιρό όποιος τυχερός την έχει απολαύσει.

Δείτε το μενού

SYMPOSIO AT ARK ELIA’S MENU 1η ΜαρτΙου

To καλωσόρισμα του σεφ
Γαμοπίλαφο αχινού με στακοβούτυρο γαρίδας

Ορεκτικό
Χανιώτικο καλιτσούνι σε μορφή σαλάτας, με ζυμάρι τσικουδιάς

Κυρίως
«Γύρος» σαν ramen με σιγοψημένη πανσέτα και noodles φαγόπυρου

Επιδόρπιο
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κατσικίσιο γάλα, σιρόπι παντζαριού με τριαντάφυλλο και παγωτό από «Κουκουναριές»

Τιμή € 40/άτομο

Κρατήσεις
online στο www.symposioatark.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.