Κρέας με... speakeasy

Το «The Cellar», ένα «κρυφό» κρεατο-κεντρικό εστιατόριο με high end αισθητική, μόλις ήρθε να προστεθεί στο γευστικό μωσαϊκό της πόλης.

Κρέας με... speakeasy

Το «The Cellar», το ολοκαίνουργιο «κρυφό» εστιατόριο κρέατος στον υπόγειο χώρο κάτω από το Fresh της Λεωφ. Συγγρού, με επικεφαλής της κουζίνας τον έμπειρο σεφ Μιχάλη Μερζένη (νωρίτερα στο «Dry & Raw by Drakoulis»), έχει high end αισθητική με gothic υπαινιγμούς, κεριά και φωτισμό από λάμπες νέον, τραπέζια μοναστηριακά, σε ύφος αστικής τραπεζαρίας του ’50, και σύγχρονο minimal design. Βασικό στοιχείο τα ατελείωτα ράφια με φιάλες που καλύπτουν ολόκληρο τον έναν τοίχο.

Στο σχετικά μικρό κατάλογο τα ορεκτικά αντλούν υλικό και από τη θάλασσα, με πιάτα όπως το σεβίτσε αστακού με κουμκουάτ, jalapenos, κόλιαντρο και λάιμ αλλά και τα χτένια με μαρμελάδα jamon και θυμάρι, ενώ στα κυρίως μάς περιμένουν μπέργκερ, φιλέτο Black Angus, tomahawk από Wagyu καθώς και στήθος πάπιας με μαρμελάδα πορτοκάλι και τζίντζερ. Εντυπωσιακή η μικρή wine list με πολύτιμες σαμπάνιες, επιλεγμένους premium οίνους από τη Βουργουνδία και το Μπορντό καθώς κι ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα. Στο ισόγειο λειτουργεί speakeasy bar, όπου προσφέρονται κρασί με το ποτήρι αλλά και γλυκά από το Fresh.

Λεωφ. Συγγρού 96, Φιξ, 6936124030.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.