Στο «Lykos Steak House» η κρεατοφαγία έχει ελληνικό DNA

Πειραιώτες εν τη ενώσει: ένας εστιάτορας τρίτης γενιάς­, ο Θανάσης Βασίλαινας, κι ένας δεύτερης γενιάς κρεοπώλης, ο Βαγγέλης Λύκος, βάζουν το στίγμα τους σε ένα καινούργιο, ελκυστικό κρεατο-σενάριο με έντονο ελληνικό χρώμα.

Στο «Lykos Steak House» η κρεατοφαγία έχει ελληνικό DNA

Πειραιώτες εν τη ενώσει: ένας εστιάτορας τρίτης γενιάς­, ο Θανάσης Βασίλαινας, κι ένας δεύτερης γενιάς κρεοπώλης, ο Βαγγέλης Λύκος, βάζουν το στίγμα τους σε ένα καινούργιο, ελκυστικό κρεατο-σενάριο με έντονο ελληνικό χρώμα.

Στο «Lykos Steak House» η κρεατοφαγία έχει ελληνικό DNA - εικόνα 1
Ζεστή, φιλόξενη, με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, η σάλα του «Lykos Steak House» έχει αύρα μπιστρό.

Το ψυγείο με τα σιτεμένα κρέατα –περνώντας δίπλα του, κολλάω σε μια σπαλομπριζόλα από σερραϊκή μοσχίδα και άλλη μία από αγελάδα Νάξου, που αμφότερες ξεπερνούν τις 40 ημέρες ξηρής ωρίμανσης– βρίσκεται σε πρώτο πλάνο με το που μπαίνεις και ο πάγκος της κουζίνας είναι στεφανωμένος με χειροποίητα λουκάνικα. Το πιάνεις αμέσως το μήνυμα: στο Νο 72 της οδού Αιτωλικού, στο ίδιο σημείο όπου ο «Βασίλαινας» έγραψε τα περισσότερα κεφάλαια της σχεδόν εκατονταετούς ιστορίας του, ο Θανάσης Βασίλαινας και ο Βαγγέλης Λύκος του κρεοπωλείου Ζυγός, που ακονίζει τα μαχαίρια του από το 1984 στην οδό Παλαμηδίου στα Μανιάτικα, ένωσαν εμπειρίες και παραστάσεις κι έτσι γεννήθηκε το «Lykos Steak House», ένα εστιατόριο με σύγχρονη ελληνική κουζίνα κι εύσημα χασαπικής.

Στο «Lykos Steak House» η κρεατοφαγία έχει ελληνικό DNA - εικόνα 2
Η φάβα βρίσκει εξαιρετικό ταίρι σε ένα χειροποίητο σουτζούκι.

Κάθεσαι στη γνώριμη, βαμμένη πλέον σε μια ζεστή λαδογκρί απόχρωση σάλα με τη γλυκιά αίσθηση μπιστρό, πίνεις την πρώτη γουλιά από το κρασί σου (η λίστα αναμενόμενα εστιάζει στα κόκκινα) και δεν αργούν να προσγειωθούν στο τραπέζι ένα αλλιώτικο κρεμώδες τζατζίκι χωρίς σκόρδο, που νοστιμίζει με άνηθο, λάδι, νερό κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο αγγουράκι και ροζ πιπέρι, και μια πράσινη σαλάτα με ψητό μανούρι και ωραίο dressing, με σπιρτάδα και σωστή ποσότητα. Η φάβα Φενεού έρχεται με ένα φανταστικό χειροποίητο πικάντικο σουτζούκι –κανονική γευστική βόμβα– και πίκλες κρεμμυδιού αλλά και το αβγό πανέ, σερβιρισμένο με πυκνή μους γραβιέρας, είναι πληθωρικά νόστιμο, αν και η τελευταία είναι τόσο ισχυρή προσωπικότητα, που αφήνει το ψιλοκομμένο σύγκλινο σε δεύτερο ρόλο.

Στο «Lykos Steak House» η κρεατοφαγία έχει ελληνικό DNA - εικόνα 3
Σε περίοπτη θέση το ψυγείο με τα dry aged καλούδια.

Η συνέχεια δυνατή. Το πολύ ωραία ψημένο, κομμένο σε λεπτές φέτες και πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι συκώτι, το οποίο δένει όμορφα με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με λίγο λάδι τρούφας, το rib-eye από εκείνη τη σιτεμένη μοσχίδα που λέγαμε παραπάνω, το κριθαράκι με τα μάγουλα, που ποτίζει από τον κρεάτινο ζωμό και είναι μπουκιά και συχώριο, και το σκανδαλιστικό αρνίσιο χεράκι με σταμναγκάθι, ντοματίνια και δεντρολίβανο δείχνουν ότι το πάντρεμα σχάρας, φούρνου και κατσαρόλας, Βασίλαινα και Λύκου, υπόσχεται βίον ανθο-κρεατό-σπαρτον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.