Στα θρανία της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάθονται πίτσα και pasta

Νοστιμιές που έρχονται... με το σχολικό σ' ένα pizza bar που ανανεώνει συχνά το γευστικό του ρεπερτόριο.  

Στα θρανία της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάθονται πίτσα και pasta

Νοστιμιές που έρχονται... με το σχολικό σ' ένα pizza bar που ανανεώνει συχνά το γευστικό του ρεπερτόριο.

Στα θρανία της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάθονται πίτσα και pasta - εικόνα 1

Αν πιάσεις τη γωνιά στο πατάρι που επιθεωρεί από ψηλά τα όσα συμβαίνουν στο μπαρ, ακριβώς απέναντι από μια ασπρόμαυρη­ φωτογραφία μιας δασκάλας με τους μαθητές της, την ώρα που πίνεις ένα ορεκτικό Aegean Negroni αρωματισμένο με μαστίχα, νιώθεις σαν να κάθεσαι στο τελευταίο θρανίο. Με μαυροπίνακες και κιμωλίες, αλφαβητάρια, χάρτες και άβακες σκορπισμένα στα τρία του επίπεδα, νοσταλγικό και ανέμελο, το «School pizza Βar» δίνει ιδιαίτερο τόνο στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Στα θρανία της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάθονται πίτσα και pasta - εικόνα 2

Το... μάθημα ξεκινάει με καρπάτσιο από μοσχαράκι γάλακτος με flakes παρμεζάνας και ρόκα, δροσερά ρολάκια γεμιστά με Philadelphia, με λιαστή ντομάτα, βαλσάμικο κι εστραγκόν πάνω σε μια γενναία πινελιά από πέστο. Κι έπειτα από μια σαλάτα Palermo, γεμάτη χρώματα, με ζουμερά ψητά λαχανικά που έχουν κρατήσει τη ζωντάνια τους (μελιτζάνα, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά, κολοκύθι, μανιτάρια πλευρότους), κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ ροδιού, επιτρέπεται να κάνεις τη σκανταλιά σου με μια πίτσα με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, βουβαλίσιο λουκάνικο και αβγά μάτια, με λεπτό και ταυτόχρονα αφράτο και ανάλαφρο ζυμάρι, που παρά τον πληθωρικό χαρακτήρα της δεν σε βαραίνει. Και αν προτιμάς ένα πιάτο σπιτικό, υπάρχουν πάντα οι ταλιατέλες με οσομπούκο και γκρεμολάτα, με μαλακό κρέας που ξεκολλάει από το κόκαλο μόνο με το πιρούνι.

Στα θρανία της πλατείας Αγίας Ειρήνης κάθονται πίτσα και pasta - εικόνα 3

Το «School» ξεκινάει σε καθημερινή βάση από το πρωί, αν έχετε όρεξη για brunch όμως θα σας παραπέμψει στο αδερφό «Ζaf», που είναι κυριολεκτικά δυο βήματα πιο πέρα, για ένα double bacon tower (scrambled eggs μαζί με φρυγανισμένο ψωμί και ντοματίνια) ένα γιγάντιο πεϊνιρλί με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρελα, πιπεριά και αβγά τηγανητά ή pancakes με πραλίνα σοκολάτας και καρύδια.

Περισσότερες πληροφορίες

School Pizza Bar

Πλ. Αγ. Ειρήνης 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.