«Ζάαταρ» αλά ελληνικά

Το νέο εστιατόριο που κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία παίρνει το όνομά του από ένα μείγμα μπαχαρικών και μυριστικών της Μέσης Ανατολής.

«Ζάαταρ» αλά ελληνικά

Από ένα μείγμα μπαχαρικών και μυριστικών της Μέσης Ανατολής παίρνει το όνομά του αυτό το ελληνικό εστιατόριο, που κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια μονοκατοικία πνιγμένη στο πράσινο στη Νέα Ερυθραία. Στο «Ζάαταρ», αφού περάσεις την πέργκολα που έχει άρωμα εξοχής (και τα ανάλογα κεντημένα με φυλλωσιές μαξιλαράκια), θα βρεθείς σε ένα χώρο με βιομηχανική αισθητική, ντυμένο με τσιμεντοκονία, δέρμα, μέταλλο και ξύλο. Το εκτενέστατο μενού που έχει συνθέσει ο Χρυσόστομος Πρασατζής, το οποίο συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, ξεκινά με φάβα Σαντορίνης, ταμπουλέ με κινόα, μανιτάρια φρικασέ και κανταΐφι με κυκλαδίτικα τυριά και συνεχίζει με φιλετάκια προβατίνας, κοντοσούβλι κι εξοχικό, σπαλομπριζόλα, πικάνια, rib eye και σατομπριάν, έχει όμως και τα έξτρα του. Στα μαγειρευτά ημέρας θα βρεις από λαχανοντολμάδες μέχρι αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις εντυπώσεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζάαταρ

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.