Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή»

Ένα πολύ ενδιαφέρον τετ α τετ με την avant-garde κουζίνα ενός κορυφαίου Γερμανού σεφ μας επιφυλάσσει το εστιατόριο του Παγκρατίου.

Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή»

Ένα πολύ ενδιαφέρον τετ α τετ με την avant-garde κουζίνα ενός κορυφαίου Γερμανού σεφ μας επιφυλάσσει στις 10 και 11/2 το εστιατόριο του Παγκρατίου.

Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή» - εικόνα 1

Από το βορειοδυτικό κομμάτι της Γερμανίας έρχεται ο επόμενος καλεσμένος της «Σπονδής». Ο Thomas Bühner, επικεφαλής του εστιατορίου «La Vie» στο Osnabrück, ο οποίος έχει κερδίσει από το 2012 μια θέση στο team των στεφανωμένων με τρία αστέρια Μichelin σεφ του πλανήτη, θα βρεθεί για δυο ημέρες στην Αθήνα. Wagyu ξηρής ωρίμανσης τριάντα ημερών με κονσομέ από μπακαλιάρο, χταπόδι με σάλτσα αγριόχοιρου, κίμτσι και μήλο, αφρός πατάτας με παγωτό κολοκύθα-κάρι και περιστέρι étouffée με καπνό κέδρου και καραμελωμένο χυμό κολοκύθας είναι κάποιες από τις «συνθέσεις» που θα σερβιριστούν στις 10 και 11/2 στο εστιατόριο του Παγκρατίου, αντανακλώντας την προσωπική φιλοσοφία του Bühner.

Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή» - εικόνα 2

Το «συνθέσεις» δεν το λέω τυχαία^ ο ίδιος παρομοιάζει τα πιάτα του με μουσικά όργανα: «άλλοτε ακούγεται το βιολί, άλλοτε ένα όμποε, αλλά τα δυνατά συναισθήματα βγαίνουν στο κρεσέντο όταν παίζει όλη η ορχήστρα». Το ειδικό μενού των δύο βραδιών προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των € 120, στo πλαίσιο τoυ φετινού Dine Athens. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, όποτε όσοι ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε καλύτερα μια εξαιρετικά αρμονική, σοφιστικέ κουζίνα που αν αγαπά κάτι περισσότερο από όλα, είναι η καθαρότητα των φυσικών αρωμάτων, θα πρέπει να βιαστείτε. Κρατήσεις στο 2107520658.

Ο τριάστερος Τhomas Bühner για δύο βραδιές στη «Σπονδή» - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.