«Frankie»: Η νεο-τρατορία αντεπιτίθεται

Το επιχειρηματικό δίδυμο του «Nice ‘n’ Easy» για το καινούργιο του δημιούργημα φαντάστηκε­ μια bio-ανήσυχη Ιταλίδα mama να φτιάχνει την μπολονέζ της (και) gluten free.

«Frankie»: Η νεο-τρατορία αντεπιτίθεται

Το επιχειρηματικό δίδυμο του «Nice ‘n’ Easy» φαντάστηκε­ μια bio-ανήσυχη Ιταλίδα mama να φτιάχνει την μπολονέζ της (και) gluten free.

«Frankie»: Η νεο-τρατορία αντεπιτίθεται - εικόνα 1

They did it their way Δεν το λέω μόνο για το όνομα-tribute στον Σινάτρα. Το νεόκοπο «Frankie» του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του Χρήστου Αθανασιάδη, του επιχειρηματικού διδύμου του «Νice ’n’ Easy», παίζει σε ιταλικό τερέν με δικούς του όρους, όπου η οικειότητα του ρουστίκ και οι σύγχρονες γευστικές ανάγκες/τάσεις μπλέκονται γλυκά. Κάτω «βασιλεύει» ο ξυλόφουρνος και πάνω η ανοιχτή κουζίνα, όπου φτιάχνουν μπροστά σου φρέσκα σπαγκέτι alla chitarra, ταλιατέλες, νιόκι και στριφτάρια. Τριγύρω τους η αρχιτέκτων Δήμητρα Κορομπίλη και ο ντιζάινερ Σπύρος Κοντάκης έχουν στήσει –με ταβάνι και κολόνες επιμελώς πολυκαιρισμένες, μαρμάρινα τραπέζια, λιτές ξύλινες καρέκλες, κομψούς μουσταρδί καναπέδες και κρεμαστά φωτιστικά με χάλκινες λεπτομέρειες– ένα γοητευτικό, cozy σκηνικό, που κινείται αμφίδρομα μεταξύ νοσταλγίας και σύγχρονης αισθητικής.

«Frankie»: Η νεο-τρατορία αντεπιτίθεται - εικόνα 2

Βio-παράλληλο Το team είναι προπονημένο σε μια γευστικά uptempo φιλοσοφία, που κινείται στην τροχιά των όσο το δυνατόν περισσότερων βιολογικών και τοπικών προϊόντων και ακολουθεί τις σύγχρονες διατροφικές επιταγές. Ο ζεστός, φιλικός all day χώρος της Σκουφά βρίσκει σχετικά εύκολα το νήμα επικοινωνίας ανάμεσα σε μια παρτίδα βουβαλίσια κεφτεδάκια σε πήλινο, με πεπεροντσίνο, παρμεζάνα και αρκούντως σπιτική αίσθηση, ή μια κλασική μπολονέζ με κιμά από μοσχάρι Αρκαδίας, με τα χοντρά σπαγκέτι της al dente, και σε μια σαλάτα με kale ή ένα γιαούρτι με granola και chia. Εγώ, πάλι, θα επιστήσω την προσοχή σας στο λίγο πιο αμαρτωλό εξελιγμένο τιραμισού του σεφ Άκη Αμηρά: είναι αφράτο, με ωραία αίσθηση καφέ/διακριτικού αλκοόλ και ταπιόκα εμβαπτισμένη σε σιρόπι σφενδάμου, λεπτά φύλλα σοκολάτας και κραμπλ καφέ να παίζουν πινγκ πονγκ γλύκας - πικράδας. Σημειωτέον ότι στον κατάλογο υπάρχει σήμανση των πιάτων χωρίς λακτόζη, γλουτένη, αβγά ή ζάχαρη και όσων είναι κατάλληλα για χορτοφάγους, ενώ στις τελευταίες σελίδες υπάρχει μια πλήρης ανάλυση των πιθανά αλλεργιογόνων συστατικών.

«Frankie»: Η νεο-τρατορία αντεπιτίθεται - εικόνα 3

Caesar salad
Είναι φανταστική, από τις πιο ωραίες που θα φας στην Αθήνα, με ολόκληρα φύλλα μαρουλιού (gem lettuce) σε «ορόφους». Crispy μπέικον και παρμεζάνα, dressing με χαρακτήρα και ωραία ελαφράδα ισορροπούν, αφήνοντάς σου φρεσκάδα και τραγανή αίσθηση στο στόμα.

Best of

«Frankie»: Η νεο-τρατορία αντεπιτίθεται - εικόνα 4

Pizza
Με βάση ένα νόστιμο ζυμάρι από βιολογικό αλεύρι (υπάρχει κι εκδοχή χωρίς γλουτένη), έρχεται σε κόκκινες και λευκές παραλλαγές. Ξεχωρίζω τον πληθωρικό συνδυασμό καπνιστή πανσέτα, μοτσαρέλα, ταλέτζιο, πορτσίνι, με λίγο λάδι τρούφας.

«Frankie»: Η νεο-τρατορία αντεπιτίθεται - εικόνα 5

Orzo
Το κριθαράκι ολικής άλεσης με μελωμένη μοσχαρίσια ουρά και ξερό ανθότυρο, ποτισμένο με το ζωμό του κρέατος και αρωματισμένο με θυμάρι, έχει βαθιά νοστιμιά. Στα πιάτα ημέρας μπορεί να το πετύχεις με εξίσου γλυκοφάγωτο αρνίσιο κότσι.

Περισσότερες πληροφορίες

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.