O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του

Δυνατό το χειμερινό μενού του «Balthazar»: το γοητευτικά αρχοντικό bar-restaurant της οδού Τσόχα δεν χρειάζεται να μπει σε ρυθμό γιορτών – είναι ήδη εκεί.

O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του

Δυνατό το χειμερινό μενού του «Balthazar»: το γοητευτικά αρχοντικό bar-restaurant της οδού Τσόχα δεν χρειάζεται να μπει σε ρυθμό γιορτών – είναι ήδη εκεί..

O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του - εικόνα 1

Εντάξει, όσες φορές κι αν ανεβώ τα σκαλιά του εντυπωσιακού νεοκλασικού, μένω να το χαζεύω. Ακόμη και τα αναρριχώμενα που έχουν σκαρφαλώσει μέχρι τα παραθυρόφυλλα θαρρείς κρυφοκοιτάζουν αυτήν τη γνώριμη σάλα –όλη η Αθήνα έχει περάσει από εκεί–, που απλώνει γέφυρες μεταξύ παλιού και καινούργιου, με περίτεχνα σκαλίσματα σαν old fashioned τατουάζ στα ταβάνια και μοντέρνα ντιζαϊνάτα πολύφωτα, πετρόλ βελούδινες κουρτίνες και μαξιλάρες κι ένα μεγάλο φωτεινό μπαρ. Ήταν κρίμα που παρέμεινε παροπλισμένη για κάποιο διάστημα, με τον κήπο να κερδίζει στα σημεία, το γεγονός ότι επέστρεψε όμως αποδεικνύει ότι το «Balthazar» είναι ένα κλασικό bar-restaurant που παραμένει παντός καιρού στην ατζέντα των Αθηναίων.

Με τον Χριστόφορο Πέσκια να κρατάει πάντα τα ηνία της κουζίνας, η fusion διάθεση είναι πάντοτε εκεί. Ο σεφ όμως αυτήν τη φορά βάζει στο μιξάζ λιγότερη Ιαπωνία απ’ ό,τι μας έχει συνηθίσει, ανεβάζοντας το volume της Ελλάδας και της Μέσης Ανατολής. Παράδειγμα ο ευρηματικός συνδυασμός σιφνέικης καππαροσαλάτας με μια κρέμα από γυλωμένη μανούρα, που «χωράει» απρόσμενα και λίγο τσιμιτσούρι, πάνω στην οποία στρογγυλοκάθεται ένα τροφαντό φαλάφελ. Αλλά και τα τορτελίνι-σπανακόπιτα με κρέμα φέτας και κρατσανιστά φύλλα κρούστας, που εντείνουν τη σύνδεση με την πίτα, είναι ωραία ιδέα οικειότητας with a twist.

Στα επιδόρπια, τώρα, η τάρτα κανέλας με παγωτό κανέλας κι ένα μηλαράκι φτιαγμένο από μους πράσινου μήλου και η αρωματική namelaka ­γιαούρτι με γλυκό κουταλιού κυδώνι, μαστίχα και μανταρίνι μού άρεσαν εξίσου, υπάρχει όμως και το «όλο σοκολάτα», το οποίο μάλλον θα δυσκολευτείς να μοιραστείς αν είσαι chocoholic. Εκτός αν σε πιάσει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα...

Μην τα χάσετε

O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του - εικόνα 2

Καρπάτσιο λαβράκι
Μοιάζει με πολύχρωμο υφαντό έτσι που είναι κεντημένο με αχινό, passion fruit, πιπεριές jalapeno και λάδι βασιλικού. Την οξύτητα του τη δίνει το νερό ντομάτας. Σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί παροτρύνοντας τις... βούτες.

O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του - εικόνα 3

Σμυρναίικα σουτζουκάκια
Καλοκαρυκευμένα σουτζουκάκια-ταρτάρ πάνω σε μια δροσερή, σπιρτόζικη πράσινη σάλτσα, με βάση το αβοκάντο, πιπεριά κέρατο και μίριν, με φύλλα καπουτσίνου δίπλα τους. Όσο για το ρύζι, μεταμορφώνεται σε αέρινα κράκερ.

O Χριστόφορος Πέσκιας κάνει τα «μαγικά» του - εικόνα 4

Αρνί με «καμένο» σέσκουλο
Μελωμένο, βαθιά νόστιμο, έρχεται πάνω σε ένα πιλάφι από μεσανατολίτικο freekeh (πράσινο άγουρο στάρι), που νοστιμίζει με το ζωμό του αρνιού και ταιριάζει πολύ με το πρόβειο γιαούρτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
17/09/2025

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.