Design και ιταλική ζεστασιά

Δοκιμάζοντας «Εggs on a plate» και νέα πιάτα του Γιάννη Λιόκα στο εντυπωσιακό «Nolita» στην Κηφισιά.

Design και ιταλική ζεστασιά

Δοκιμάζοντας «Εggs on a plate» και νέα πιάτα του Γιάννη Λιόκα στο εντυπωσιακό «Nolita» στην Κηφισιά.

Design και ιταλική ζεστασιά - εικόνα 1

Δεν την είχα ξαναδεί την πρωινή όψη του «Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis». Το φως λούζει τη σάλα με τους πετρόλ τοίχους και τους δερμάτινους καναπέδες που θυμίζουν σεπαρέ, εντείνοντας έτσι την αίσθηση ντιζαϊνάτου σπιτιού – ό,τι πρέπει για να ριλαξάρεις δοκιμάζοντας τις συνταγές της μικρής… αβγόσπαρτης κάρτας «Εgg on a Plate» που σερβίρονται κάθε μεσημέρι Κυριακής. Ξεχώρισα τα πληθωρικά all’Amatriciana, που ποτίζονται σε ένα όμορφο τηγανάκι με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και καπνιστή πανσέτα, και το αβγό σε τραγανή κρούστα από panko, το οποίο «ντύνουν» με κρέμα πατάτας, μανιτάρια και σπανάκι σοτέ.

Design και ιταλική ζεστασιά - εικόνα 2

Όχι ότι ο κατάλογος δεν έχει δέλεαρ. Λόγου χάρη, η καινούργια πίτσα με γλυκιά κολοκύθα, κρεμμύδι και μπέικον, με (ισορροπημένα) γλυκές νότες, την οποία φτιάχνει ο pizzaiolo Νίκος Σωτηρόπουλος, παίρνει τη θέση της δίπλα στα πιάτα του Γιάννη Λιόκα, τα οποία φέτος κινούνται σε πιο ρουστίκ μονοπάτια. Το όμορφα παρουσιασμένο vitello tonnato, κεντημένο με σέλινο και καππαρόφυλλα, είναι καλό αν και θα ήθελα να έχει λίγο παραπάνω… τσαγανό, ενώ τα fusili με βασιλικό καβούρι και μια σάλτσα που δένει μπισκ και σος alla gricia με μπέικον –μοιάζει με λευκή, θαλασσινή amatriciana– είναι φοβερά νόστιμα και το λάιμ τους πάει πολύ. Όσο για τη συνέχεια, μπαίνεις σε comfort zone με πλούσιο συκώτι alla veneziana και πολύ συμπαθητικά σωστά βρασμένα paccheri με οσομπούκο, gremolata και κρέμα παρμεζάνας, προτού καταλήξεις σε κρεμ μπριλέ φιστίκι με παγωτό φραμπουάζ ή ένα πληθωρικό τιραμισού με την υπογραφή του Διονύση Αλέρτα.

Design και ιταλική ζεστασιά - εικόνα 3

* Έξτρα αφορμή για να βρεθεί κάποιος στο εστιατόριο το event VinoDivino κάθε Τρίτη, το οποίο συνδυάζει κρασιά ελληνικών οινοποιείων με φαγητό και μουσικές, και τον Κώστα Ζήκο σε διττό ρόλο σομελιέ και DJ, αλλά και οι live εμφανίσεις της Ιωάννας Σεβοπούλου τις Πέμπτες με διαχρονικές επιτυχίες, jazz, pop, latin κι ελληνικά τραγούδια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/10/2025

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.