Τι συμβαίνει όταν ο Λευτέρης Λαζάρου φτιάχνει τάπας

Ένα καινούργιο wine/tapas bar ετοιμάζεται για αποκαλυπτήρια στο ισόγειο του τριώροφου κτιρίου του «Varoulko Seaside».

Τι συμβαίνει όταν ο Λευτέρης Λαζάρου φτιάχνει τάπας

Με αφορμή τα τριάντα χρόνια που κλείνει φέτος το «Βαρούλκο», ο Λευτέρης Λαζάρου καταθέτει εγγράφως τα μυστικά της μαρμίτας του μέσα από δύο εξίσου ιντριγκαδόρικα ειδικά μενού γευσιγνωσίας αφιερωμένα στο χθες και το σήμερα του εστιατορίου: ένα επετειακό με τα πιάτα που σημάδεψαν την πορεία του (ελαφρώς πειραγμένα) κι ένα με καινούργιες προτάσεις που σφραγίζουν το παρόν του και προδιαγράφουν τα επόμενα. Επόμενα είπα; Έρχονται πολύ πολύ σύντομα. Ένα καινούργιο wine/tapas bar ετοιμάζεται για αποκαλυπτήρια στο ισόγειο του τριώροφου κτιρίου του «Varoulko Seaside» στη απέναντι... όχθη του δρόμου. Ο νέος αυτός χώρος που θα λέγεται «Βites & Wine» ανοίγει επίσημα τις πόρτες του την Παρασκευή 15/12 και σας επιφυλάσσει –σε μια ζεστή σομόν σάλα όπου δεσπόζει μια τεράστια γυάλινη κάβα φορτωμένη με ελληνικά κρασιά– τάπας με την υπογραφή του αγαπημένου σεφ, τον οποίο δεν αποκλείεται να δείτε και πίσω από τη μεγάλη μπάρα να φτιάχνει σκουμπρί καπνιστό με φάβα, ταρτάκια με κιμά γαρίδας και άλλα πολλά. Εγώ δοκίμασα ήδη κάποια και σύντομα θα επανέλθω με αναλυτική περιγραφή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/10/2025

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.