Έξι ξινόμαυρα, πολλές ιστορίες

Στο «Fabrica de Vino» ο Αλέξανδρος Σακκάς και ο Νεκτάριος Κεφαλάς θα σας πάνε οινικό σουλάτσο με όχημα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες κι αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες.

Έξι ξινόμαυρα, πολλές ιστορίες

Στο «Fabrica de Vino» ο Αλέξανδρος Σακκάς και ο Νεκτάριος Κεφαλάς θα σας πάνε οινικό σουλάτσο με όχημα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες κι αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες.

Έξι ξινόμαυρα, πολλές ιστορίες - εικόνα 1

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία ξινόμαυρων επιφυλάσσει στους οινόφιλους αυτή την Τρίτη 5/12 το «Fabrica de vino». Με οικοδεσπότες τον sommelier και γνωστό δημοσιογράφος οίνου Αλέξανδρο Σακκά και τον ιδιοκτήτη του wine bar της Εμμανουήλ Μπενάκη Νεκτάριο Κεφαλά, η βραδιά θα «κεντράρει» σε έξι διαφορετικές ετικέτες. Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι το Έλινος Ταραλά (Π.Ο.Π Νάουσα), το Νάουσα Διαμαντάκου (Π.Ο.Π Νάουσα), το 7 Κλειδιά της Ευστρατίας Ταζογλίδου από τη Νάουσα, Βήσσα του Καραδήμου από τον Μεγαπλάτανο Αταλάντης, το Ξινόμαυρο του Γιάννη Βογιατζή από το Βελβεντό της Κοζάνης και το Old Roots των αδελφών Τάτση από τη Γουμένισσα. Θα τα συνοδεύσουν σεφταλιές, καγιανάς με βουβαλίσιο καβουρμά και ψητός μπάτζος και… η απαραίτητη οινο-φιλική/οινο-επεξηγηματική συζήτηση. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 9μ.μ. Τιμή συμμετοχής 30 ευρώ/άτομο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/10/2025

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.