To «Οpera Quarta» μόλις άνοιξε στην Κριεζώτου

Περνώντας το κατώφλι του καινούργιου εστιατορίου και μπαρ του κέντρου πατάς... Ιταλία.

To «Οpera Quarta» μόλις άνοιξε στην Κριεζώτου

Περνώντας το κατώφλι του καινούργιου εστιατορίου και μπαρ του κέντρου πατάς... Ιταλία.

To «Οpera Quarta» μόλις άνοιξε στην Κριεζώτου - εικόνα 1

Δύο φίλοι, ο ιδιοκτήτης του «Ombra» Μιχάλης Ταμπουράς και ο κοσμηματοπώλης Μάνος Πενθερουδάκης, είναι το επιχειρηματικό δίδυμο που βρίσκεται πίσω από το καινούριο ιταλικό εστιατόριο και μπαρ της οδού Κριεζώτου. Τον urban αισθητικής – σε γκρι και μαύρο– χώρο με την χαρακτηριστική συστοιχία από χάρτινους κυλίνδρους στην οροφή, που μοιάζουν με γεωμετρικούς σταλακτίτες, διαμόρφωσαν οι Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας (ΚΚ Architects). Σε πολύ καλό σημείο για στάση μετά το γραφείο ή τα ψώνια, αλλά σε πριν ή μετά τα θέατρα της περιοχής, το «Opera Quarta» συνδυάζει καρπάτσιο, πίτσα, ζυμαρικά, ριζότο και κυρίως πιάτα με θαλασσινή και κρεατική κατεύθυνση με μια λίστα που διασχίζει διάφορες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ιταλίας μην ξεχνώντας και τις συνδεδεμένες με το συγγενικό «Ombra» φυσαλίδες, κοκτέιλ και jazzy, κατά βάση, μουσικές που ανεβάζουν τους τόνους μετά την ώρα του δείπνου. Το μπαρ με τα άνετα stools σερβίρει espresso από το πρωί. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

To «Οpera Quarta» μόλις άνοιξε στην Κριεζώτου - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Υποδεχθείτε την τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge

Μια μοναδική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου περιμένει τους επισκέπτες της Αθήνας με θέα που κόβει την ανάσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.