To «Οpera Quarta» μόλις άνοιξε στην Κριεζώτου

Περνώντας το κατώφλι του καινούργιου εστιατορίου και μπαρ του κέντρου πατάς... Ιταλία.

To «Οpera Quarta» μόλις άνοιξε στην Κριεζώτου

Περνώντας το κατώφλι του καινούργιου εστιατορίου και μπαρ του κέντρου πατάς... Ιταλία.

To «Οpera Quarta» μόλις άνοιξε στην Κριεζώτου - εικόνα 1

Δύο φίλοι, ο ιδιοκτήτης του «Ombra» Μιχάλης Ταμπουράς και ο κοσμηματοπώλης Μάνος Πενθερουδάκης, είναι το επιχειρηματικό δίδυμο που βρίσκεται πίσω από το καινούριο ιταλικό εστιατόριο και μπαρ της οδού Κριεζώτου. Τον urban αισθητικής – σε γκρι και μαύρο– χώρο με την χαρακτηριστική συστοιχία από χάρτινους κυλίνδρους στην οροφή, που μοιάζουν με γεωμετρικούς σταλακτίτες, διαμόρφωσαν οι Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας (ΚΚ Architects). Σε πολύ καλό σημείο για στάση μετά το γραφείο ή τα ψώνια, αλλά σε πριν ή μετά τα θέατρα της περιοχής, το «Opera Quarta» συνδυάζει καρπάτσιο, πίτσα, ζυμαρικά, ριζότο και κυρίως πιάτα με θαλασσινή και κρεατική κατεύθυνση με μια λίστα που διασχίζει διάφορες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ιταλίας μην ξεχνώντας και τις συνδεδεμένες με το συγγενικό «Ombra» φυσαλίδες, κοκτέιλ και jazzy, κατά βάση, μουσικές που ανεβάζουν τους τόνους μετά την ώρα του δείπνου. Το μπαρ με τα άνετα stools σερβίρει espresso από το πρωί. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

To «Οpera Quarta» μόλις άνοιξε στην Κριεζώτου - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.