Μια νέα cave à manger αλλάζει τα δεδομένα στην Πλάκα

Με μια walk in-κάβα που εστιάζει στον γαλλικό αμπελώνα και τον αξιολογότατο Alain Parodi στην κουζίνα έρχεται να φρεσκάρει τα… γαλλικά της πόλης.

Μια νέα cave à manger αλλάζει τα δεδομένα στην Πλάκα

Με μια walk in-κάβα που εστιάζει στον γαλλικό αμπελώνα και τον αξιολογότατο Alain Parodi στην κουζίνα το ολοκαίνουργιο «L’Αudrion» έρχεται να φρεσκάρει τα… γαλλικά της πόλης.

Μια νέα cave à manger αλλάζει τα δεδομένα στην Πλάκα - εικόνα 1

«Ο στόχος μας ήταν να επανανακαλύψει το ελληνικό κοινό το γαλλικό κρασί», ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε η Marie-Laure Bocabarteille, η Γαλλίδα ιδιοκτήτρια του «L’Audrion», το οποίο έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές ημέρες στην Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας. Καθώς έμπαιναν τα θεμέλια γι’ αυτήν τη νέα –με τα δικά της λόγια– «cave à manger», προέκυψε και η συνεργασία με τον γνώριμο στο ελληνικό κοινό συμπατριώτη της και αξιολογότατο σεφ Alain Parodi (έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin) – έτσι η κουζίνα, αναμενόμενα, κέρδισε έδαφος. Ψηλοτάβανο, άνετο, ζεστό, μοντέρνο σε ύφος, με σκούρους μπλε τοίχους, κίτρινες και πράσινες λεπτομέρειες αλλά και κεντημένο με διάφορα φυτά, αυτό το νέο οινο-κεντρικό γαλλικό μπιστρό έρχεται να ανεβάσει τις γευστικές μετοχές της περιοχής της Πλάκας.

Μια νέα cave à manger αλλάζει τα δεδομένα στην Πλάκα - εικόνα 2

Στο επίκεντρο βρίσκεται μια walk-in κάβα αφιερωμένη κατά κύριο λόγο στο γαλλικό αμπελώνα, από όπου αγοράζεις κρασιά και για το σπίτι. Το «L’Audrion» έχει στο γευστικό του οπλοστάσιο, πέρα από έναν σεφ με περγαμηνές, μια λαλίστατη βιτρίνα τυριών και αλλαντικών, καθένα με το ταμπελάκι του (comté, reblochon, manchego, andouille, chorizo κ.λπ.) και στην κουζίνα του πολλές ετοιμοπόλεμες cocottes. Θα σας δώσουμε μια ιδέα για το μενού: μοσχαρίσιο ταρτάρ και τερίνα φουαγκρά, βατραχοπόδαρα με σκορδοβούτυρο και σαλιγκάρια μπουργκινιόν, μεδούλι, σουκρούτ, ριζότo με τρούφα, μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και μια… grande κρεμ καραμελέ για τέσσερις. Θα επανέλθουμε σύντομα με τις εντυπώσεις μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.