Καρμπονάρα ή οσομπούκο Milanese;

Μια κλασική, εθιστικά νόστιμη μακαρονάδα κι ένα σούπερ μαλακό κρεατάκι με δεμένη σάλτσα στο «Cupola» σε βάζουν σε δίλημμα.

Καρμπονάρα ή οσομπούκο Milanese;

Ανάμεσα στις κλασικές­ ιταλικές μακαρονάδες που θα διάλεγα για μια χειμωνιάτικη ημέρα, χωρίς δισταγμό πρώτη κατατάσσω την καρμπονάρα. Στιβαρή­, χωρίς περιττά τερτίπια και με όλα τα απαραίτητα λιπαρά που την κάνουν εθιστικά νόστιμη και αρκούντως χορταστική. Μια τέτοια ωραία καρμπονάρα δοκίμασα στο ιταλικό εστιατόριο «Cupola», στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι. Ο έμπειρος σεφ Stefano Rossi χρησιμοποιεί καπνιστή και όπως πρέπει χοντροκομμένη πανσέτα, που είναι πιο ρουστίκ σε γεύση και σε υφή συγκριτικά με το πιο εκλεπτυσμένο γευστικά και πιο λεπτό σε υφή guanciale (αλλαντικό από τα μάγουλα του χοίρου). Η ρευστή σάλτσα με βάση τον κρόκο αβγού ντύνει αρμονικά την πάστα, το πεκορίνο Romano προσθέτει κι άλλη νοστιμιά και το χοντροκομμένο πιπέρι δίνει την απαραίτητη ένταση.

Περνώντας στα «προσεχώς» του καταλόγου, δοκίμασα κι ένα οσομπούκο Μilanese (θα είναι διαθέσιμο από τις 20/11 και μετά). Σούπερ μαλακό το κρεατάκι, δεμένη η σάλτσα, με τα κλασικά λαχανικά της (καρότο, σέλινο) να διακρίνονται και με συνοδεία το κλασικό ριζότο Milanese ελαφρώς αρωματισμένο με σαφράν. Ο σεφ δεν πρόσθεσε γκρεμολάτα (μείγμα από ξύσμα λεμονιού­, μαϊντανό και σκόρδο, όλα πολύ ψιλοκομμένα) όπως ήλπιζα, αλλά προτίμησε το βούτυρο. Και σε αυτήν την εκδοχή το οσομπούκο Μilanese του «Cupola», χορταστικό και πεντανόστιμο, είναι ένα πιάτο που θέλεις να ξαναδοκιμάσεις.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444. Τιμή: € 25-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.