Η 2η Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας ξεκινά

Από τις 20 έως και τις 26/11 αρκετά εστιατόρια της πόλης θα προτείνουν μενού και πιάτα αφιερωμένα στη γευστική παράδοση της γειτονικής χώρας.

Η 2η Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας ξεκινά

Από τις 20 έως και τις 26/11 διαρκεί η Δεύτερη Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο και αρκετά εστιατόρια της πόλης θα προτείνουν είτε ένα μενού είτε κάποια πιάτα αφιερωμένα στη γευστική παράδοση της γειτονικής χώρας – την πλήρη λίστα των συμμετεχόντων θα τη βρείτε τις επόμενες ημέρες στο www.iicatene.esteri.it/IIC_Atene/el. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Ιταλικό­ Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών­ τη Δευτέρα 20/11 εγκαινιάζεται μια έκθεση αφιερωμένη στον Pellegrino Artusi και στο βιβλίο συνταγών του «Η επιστήμη στην κουζίνα και η τέχνη της καλής διατροφής» («La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene», 1891), με το οποίο θέλησε να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας εθνικής κουλτούρας, αποτυπώνοντας το γαστρονομικό πλούτο της πρόσφατα τότε ενοποιημένης χώρας του.

Ακολουθούν μια ημερίδα αφιερωμένη στο κρασί με τίτλο «Παραγωγή και διάθεση του κρασιού στην Ιταλία και στη βενετική Ανατολή στον όψιμο Μεσαίωνα» την Τρίτη 21/11 (από τις 6.30 μ.μ.) και μια συνάντηση (το Σάββατο 25/11, 11 π.μ.-5 μ.μ.), με εκπροσώπους ιταλικών σχολών, ακαδημιών κουζίνας και σομελιέ για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν γαστρονομία, κουζίνα και οινολογία στην Ιταλία. [Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) 47, Πολυτεχνείο, 2105242646]

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.