Περιποίηση αλά ιταλικά στη Φιλοθέη

Το «Pr1ΑmO» γράφει τα νέα κεφάλαια της ιστορίας του, πάντα στην Καποδιστρίου, συνδυάζοντας φροντισμένο περιβάλλον κι ενδιαφέρουσα κουζίνα με κλασικές και μοντέρνες αποχρώσεις.

Περιποίηση αλά ιταλικά στη Φιλοθέη

Το «Pr1ΑmO» γράφει τα νέα κεφάλαια της ιστορίας του, πάντα στην Καποδιστρίου, συνδυάζοντας φροντισμένο περιβάλλον κι ενδιαφέρουσα κουζίνα με κλασικές και μοντέρνες αποχρώσεις

Περιποίηση αλά ιταλικά στη Φιλοθέη - εικόνα 1

Είναι όμορφο το «Pr1ΑmO». Δημοφιλές στα βόρεια προάστια επί χρόνια, το ιταλικό εστιατόριο στα όρια Φιλοθέης και Νέας Ιωνίας, που διανύει τη νέα του εποχή με καινούργια ομάδα στο τιμόνι, έχει άνετη, κομψή, σχεδόν σαλονάτη αύρα. Τις δύο του αίθουσες, διακοσμημένες σε τόνους του γκρι και του μοβ-μπορντό, μοιράζονται τόσο ζευγάρια που βρίσκουν εύκολα τη γωνιά τους όσο και παρέες που χαίρονται την πολιτισμένη, ήρεμη φύση­ του. Η αίσθηση τραπεζαρίας σπιτιού­ ελαφραίνει με χαριτωμένες πινελιές εξοχής – ιδίως εκείνος ο μεγάλος νεο-ρουστίκ πάγκος της κουζίνας με τη μηχανή κοπής και τη βιτρίνα με τα αλλαντικά που, αν είσαι λάτρης, ενστικτωδώς τραβάει το μάτι.

Περιποίηση αλά ιταλικά στη Φιλοθέη - εικόνα 2

Ο Ναπολιτάνος σεφ Roberto Izzo (ήδη έντεκα χρόνια στην Ελλάδα) προτιμά ως επί το πλείστον τις καθαρές γεύσεις που αναδεικνύουν τα υλικά τους. Κρατώντας τη βάση της κουζίνας κλασικότροπη, παίζει πού και πού και με πιο σύγχρονα στοιχεία, ενώ συντονίζει παράδοση και παρόν. Οι δε μερίδες είναι γενναιόδωρες. Το vitello tonnato του είναι εξευγενισμένο: τα κομμάτια του μοσχαριού εμφανίζονται διπλωμένα στα δύο, καθένα με τη σάλτσα του, που εκτός από κάππαρη έχει και λίγο λάδι λευκής τρούφας, και είναι μια πλούσια, έτοιμη μπουκιά. Η καπνιστή scamorza στο τηγάνι με σάλτσα pizzaiola έχει ανοιχτόκαρδη, αβίαστη νοστιμιά και ωραία ζωντάνια.

Από τα ορεκτικά, τώρα, μόνο η τερίνα χήνας δεν με ενθουσίασε τόσο λόγω γεύσης όσο και λόγω υφής. Από εκεί και πέρα, τα φρέσκα, χειροποίητα μαύρα scialatielli (με μελάνι σουπιάς), με ντοματίνια και καραβίδες, μοσχοβολάνε με το που προσγειώνονται στο τραπέζι και, αν θέλεις να ακολουθήσεις στεριανή πορεία, υπάρχουν τα ωραία paccheri με λουκάνικο salciccia και ντομάτα σε αυστηρό al dente και οι παπαρδέλες με ραγού αγριογούρουνου, κεντημένες με δεντρολίβανο και μπαχάρι, που είναι χειμωνιάτικο comfort food με τα όλα του. Η ευμεγέθης κοτολέτα alla Milanese, με το κόκαλο, σωστά παναρισμένη, είναι εντυπωσιακή μεν, θέλει λίγο πιο προσεκτικό ψήσιμο δε.

Περιποίηση αλά ιταλικά στη Φιλοθέη - εικόνα 3

Η ιταλική κουζίνα στην προκειμένη έρχεται αγκαζέ με μια καλή δόση κρεατικών στη σχάρα, οπότε οι κρεατοφάγοι τσεκάρετε και τις ταλιάτες, τα rib eye και τα υπόλοιπα του grill. Αφήστε χώρο για γλυκό – και δη ένα πληθωρικό παρφέ με παστέλι φουντουκιού ζεστής σάλτσα gianduja και σος φράουλας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.