Ένα «TranzistoRaki» σε συχνότητα μεζέ

Πρόσφατη άφιξη σε έναν πεζόδρομο στο κέντρο του Αμαρουσίου. Είτε ελληνικό tapas bar το πείτε είτε μεζέ bar το πείτε, το ίδιο κάνει.

Ένα «TranzistoRaki» σε συχνότητα μεζέ

Είτε ελληνικό tapas bar το πείτε είτε μεζέ bar το πείτε, το ίδιο κάνει. Το «TranzistoRaki» άνοιξε πρόσφατα σε έναν πεζόδρομο στο κέντρο του Αμαρουσίου με σύγχρονο, φιλικό στιλ και την εικόνα ενός ρετρό τρανζίστορ Silver, αφημένου πάνω στα βράχια δίπλα στη θάλασσα, να τραβάει το βλέμμα. Είναι συντονισμένο στη συχνότητα των ούζων, των τσίπουρων και της ρακής και τις προτάσεις της κουζίνας του έχει επιμεληθεί ο ιδιοκτήτης και μάγειρας Γιάννης Ιωαννίδης σε συνεργασία με τον Άρη Καλλιπολίτη (βλέπε «Gaspar»). Στο μενού φιγουράρουν τυριά και αλλαντικά από διάφορες ελληνικές περιοχές και μικρά πιάτα με ντόπια υλικά και γεύσεις (€ 3,7 τα κρύα, € 5 τα ζεστά), όπως κεφτεδάκια ή πεϊνιρλί με πικάντικο κιμά από μοσχάρι και σουτζούκι, σπιτικά τουρσιά και δική τους λακέρδα, φακές με γαύρο μαρινάτo, γίγαντες πλακί... Στον κατάλογο υπάρχουν και κοκτέιλ με ελληνική βάση (τεντούρα, μαστίχα, ούζο, τσίπουρο) από τον Παύλο Μπέη. Σημειώστε ότι ξεκινάνε από το πρωί με καφέ κι ότι κάθε σαββατοκύριακο έχουν ελληνικό πρωινό σε έξι διαφορετικές τοπικές εκδοχές: με έμφαση στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο κ.α.

Αναβρύτων 6, Μαρούσι, 2108012941.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.