Ο «Lykos» της Αιτωλικού street

Ένας τρίτης γενιάς εστιάτορας κι ένας δεύτερης γενιάς χασάπης βρίσκονται πίσω από νέο κρεατοφαγικό εστιατόριο που ακονίζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα μαχαίρια και... το look του στον Πειραιά.

Ο «Lykos» της Αιτωλικού street

Στο νέας κοπής concept κρεατοφαγίας του Πειραιά steak house κι ελληνική κουζίνα δίνουν τα χέρια.

Ο «Lykos» της Αιτωλικού street - εικόνα 1
Ο Κώστας Τσιάτσιος (αριστερά), ο Θανάσης Βασίλαινας και ο Βαγγέλης Λύκος (δεξιά) μπροστά στις βιτρίνες του Ζυγού

Ένας τρίτης γενιάς εστιάτορας κι ένας δεύτερης γενιάς κρεοπώλης βρίσκονται πίσω από το κρεατοφαγικό εστιατόριο που ακονίζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα μαχαίρια και το look του στον Πειραιά. Δημιούργημα του Θανάση Βασίλαινα και του Βαγγέλη Λύκου (βλ. κρεοπωλείο Ζυγός), ο «Lykos» θα ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές Νοεμβρίου στο χώρο στην οδό Αιτωλίκου που επί δεκαετίες στέγαζε τον ιστορικό «Βασίλαινα» μέχρι που μετακόμισε στη νέα του γειτονιά και τελευταία το «αδερφάκι» του, το «1920». Θα έχει ως κεντρικό στοιχείο ένα μεγάλο ψυγείο που θα φιλοξενεί την κρεατική του γκάμα, ενώ μπροστά στην κουζίνα, που πλέον θα είναι ανοικτή, θα βρίσκεται ένα πάγκος παλιού μπακάλικου με την απαραίτητη ζαμπονομηχανή, πλαισιωμένη από ευμεγέθη μπούτια, σουτζούκια, τσορίθο και λουκάνικα, όλα δικής τους παραγωγής. Εκτός από αλλαντικά, θα διαθέτει και μια πλούσια συλλογή τυριών.

Μιξάζ steak house με μια ικανή δόση ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας τις τεχνογνωσίες των δυο ιδιοκτητών του, ο «Lykos» θα ξεκινάει σε ρυθμό «μαγειρευτό» με σπετζοφάι, ρεβιθάδες, τραχανά με μάγουλα, παραδοσιακά μεν, με σύγχρονη ματιά δε, και θα περνάει στο ψητό με μια προσεγμένη συλλογή από ελληνικά κρέατα, τόσο κλασικά κι αγαπημένα, όσο και λαϊκά και «παρεξηγημένα» (αρνιά, πρόβατα, χοιρινά από τη Μάνη, βιολογικά κοτόπουλο από την Κρήτη κ.ά), με την πρόταση να συμπληρώνουν διεθνή prime cuts. Ρόλο σεφ έχει αναλάβει ο νεαρός Κώστας Τσιάτσιος, που δούλευε νωρίτερα στον «Βασίλαινα» κι έφτασε μέχρι τον τελικό του τελευταίου Μaster Chef. Για να δούμε…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.