Ποιους βρίσκουμε φέτος πίσω από την «κόκκινη πόρτα» της Τσακάλωφ;

Με νέα πρόσωπα να υπογράφουν το μενού και την λίστα των κοκτέιλ, το κολωνακιώτικο «Red Door» φέτος θα ιαπωνίζει διαφορετικά.

Ποιους βρίσκουμε φέτος πίσω από την «κόκκινη πόρτα» της Τσακάλωφ;

Με νέα πρόσωπα να υπογράφουν το μενού και την λίστα των κοκτέιλ, το κολωνακιώτικο «Red Door» φέτος θα ιαπωνίζει διαφορετικά.

Ποιους βρίσκουμε φέτος πίσω από την «κόκκινη πόρτα» της Τσακάλωφ; - εικόνα 1

Η κόκκινη πόρτα ξανανοίγει κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα, το concept όμως του ιδιόμορφου «Red Door», που γνωρίσαμε τον περασμένο χειμώνα καθισμένοι σε σεπαρέ με βελούδινες μπλε κουρτίνες και υπόσκαφα τραπέζια και φορώντας σαν Ιάπωνες τα σοσόνια μας, επιστρέφει ελαφρώς διαφοροποιημένο. Το bar-restaurant του Χρήστου Σουρλίγκα επιλέγει πλέον all-day λογική κι έτσι θα ξεκινάει από τις δέκα το πρωί με specialty coffees (Βοurbon, Muondo Νοvo και Catai) από τη βραζιλιάνικη φάρμα Fazenta Monte Alegre, ενώ έχει αποκτήσει και εξωτερικά τραπέζια στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ.

Ποιους βρίσκουμε φέτος πίσω από την «κόκκινη πόρτα» της Τσακάλωφ; - εικόνα 2

Την κουζίνα έχει αναλάβει ο σεφ Τake, πιάτα του οποίου έχουμε δοκιμάσει σε διάφορα αθηναϊκά και μυκονιάτικα εστιατόρια (βλ. «Κoursaros», «Coo», «Ηama» κ.ά.). Η ιδέα του παρεΐστικου ιαπωνικού γκριλ ονόματι yakiniku και μαζί του οι ενσωματωμένες στα τραπέζια ψησταριές θα παίζουν πάντα το ρόλο τους στο concept, αλλά η πρόταση εμπλουτίζεται με sushi, καθώς και με κάποια από τα signature πιάτα του σεφ, όπως το πικάντικο ταρτάρ καβουριού με σος γιούζου-τρούφας. Ο τελευταίος μάλιστα, διαμορφώνει και μια σειρά από μεσημεριανές προτάσεις, τις οποίες θα δούμε σε λίγο καιρό.

Ποιους βρίσκουμε φέτος πίσω από την «κόκκινη πόρτα» της Τσακάλωφ; - εικόνα 3

Νέο αέρα θα έχει και το μπαρ, που έκανε πέρυσι πολύ εντύπωση με τις ενδιαφέρουσες ιδέες του Γιάννη-Πέτρου Πετρή. Τώρα τα κοκτέιλ έχουν την υπογραφή του Νίκου Μπάκουλη και του Βασίλη Κυρίτση («Τhe Clumsies») και η λίστα, που τιτλοφορείται «Arigato Gozaimasu», όπερ σημαίνει «ευχαριστούμε πολύ» στα ιαπωνικά, χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες, cocktails & tea με διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού, fusion cocktails και highballs. Μόλις δοκιμάσουμε τη Ginza Colada τους –και, προφανώς όχι μόνο αυτή– θα επανέλθουμε με εντυπώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.