Μοντέρνοι μεζέδες σε φόντο θαλασσί

Το νεότευκτο «Fifty Fish» φτιάχνει τη δική του ψαροκατάσταση στο νούμερο 50 της Αγίου Κωνσταντίνου.

Μοντέρνοι μεζέδες σε φόντο θαλασσί

Το νεότευκτο «Fifty Fish» φτιάχνει τη δική του ψαροκατάσταση στο νούμερο 50 της Αγίου Κωνσταντίνου.

Μοντέρνοι μεζέδες σε φόντο θαλασσί - εικόνα 1

Το μοντέρνο μεζεδοπωλείο που έφτιαξαν ο Κυριάκος Βλαντούσης και ο Χάρης Τσαμπούρης, στο χώρο του πρώην «Ουζομπάρ» στο Μαρούσι, κρατάει το τιμόνι σε ρότα θαλασσινή. Με ξανθό ξύλο, γαλανό χρώμα πλέον, καραβάκια και δίχτυα, και το χαρακτηριστικό δάσος από γλόμπους στα ταβάνι, το «Fifty Fish» φτιάχνει σκηνικό για όστρακα –ωμά ή αχνιστά – και μικρά ή μεγαλύτερα ψάρια για σχάρα ή τηγάνι (ανάλογα με το τι βρίσκουν καθημερινά στην αγορά) τα οποία αναγράφονται στο μαυροπίνακα δίπλα στην είσοδο. Ο κατάλογος κρύβει πολλών λογιών θαλασσινά πιάτα με μοντέρνο χαρακτήρα, από κροκέτες μπακαλιάρου και ψητό χταπόδι με μαγιονέζα ελιάς μέχρι γιουβέτσι γαρίδας με ντοματίνια και κατσικίσια φέτα, ριζότο καραβίδας με κοτόπουλο και γλυκοπικάντικη σάλτσα τσίλι. Δεν λείπουν και οι ποικιλίες για ούζο και τσίπουρο, μικρές και μεγάλες. Θα επανέλθουμε σύντομα με τις εντυπώσεις μας.

Αγ. Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026.

Μοντέρνοι μεζέδες σε φόντο θαλασσί - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.