Μοντέρνοι μεζέδες σε φόντο θαλασσί

Το νεότευκτο «Fifty Fish» φτιάχνει τη δική του ψαροκατάσταση στο νούμερο 50 της Αγίου Κωνσταντίνου.

Μοντέρνοι μεζέδες σε φόντο θαλασσί

Το νεότευκτο «Fifty Fish» φτιάχνει τη δική του ψαροκατάσταση στο νούμερο 50 της Αγίου Κωνσταντίνου.

Μοντέρνοι μεζέδες σε φόντο θαλασσί - εικόνα 1

Το μοντέρνο μεζεδοπωλείο που έφτιαξαν ο Κυριάκος Βλαντούσης και ο Χάρης Τσαμπούρης, στο χώρο του πρώην «Ουζομπάρ» στο Μαρούσι, κρατάει το τιμόνι σε ρότα θαλασσινή. Με ξανθό ξύλο, γαλανό χρώμα πλέον, καραβάκια και δίχτυα, και το χαρακτηριστικό δάσος από γλόμπους στα ταβάνι, το «Fifty Fish» φτιάχνει σκηνικό για όστρακα –ωμά ή αχνιστά – και μικρά ή μεγαλύτερα ψάρια για σχάρα ή τηγάνι (ανάλογα με το τι βρίσκουν καθημερινά στην αγορά) τα οποία αναγράφονται στο μαυροπίνακα δίπλα στην είσοδο. Ο κατάλογος κρύβει πολλών λογιών θαλασσινά πιάτα με μοντέρνο χαρακτήρα, από κροκέτες μπακαλιάρου και ψητό χταπόδι με μαγιονέζα ελιάς μέχρι γιουβέτσι γαρίδας με ντοματίνια και κατσικίσια φέτα, ριζότο καραβίδας με κοτόπουλο και γλυκοπικάντικη σάλτσα τσίλι. Δεν λείπουν και οι ποικιλίες για ούζο και τσίπουρο, μικρές και μεγάλες. Θα επανέλθουμε σύντομα με τις εντυπώσεις μας.

Αγ. Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026.

Μοντέρνοι μεζέδες σε φόντο θαλασσί - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας μας συστήνεται ξανά

Ποιος δεν έχει να μοιραστεί μια υπέροχη ιστορία με θέα την Ακρόπολη και το ζωντανό αθηναϊκό κέντρο από τα τραπέζια και τη μπάρα του;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/01/2026

Λονδίνο à la grecque: Η Premier League της ελληνικής γεύσης

Το Λονδίνο δεν σταμάτησε στιγμή να τρώει ελληνικά τα τελευταία χρόνια. Εσχάτως το κάνει καλύτερα από ποτέ. Φροντίζουν γι’ αυτό εστιατόρια και σεφ σαν αυτούς που ακολουθούν στις παρακάτω γραμμές.

Botrini’s: Τι παίζει φέτος σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ο Έκτορας Μποτρίνι γυρίζει σελίδα στο αθηναϊκό του εστιατόριο έχοντας πλέον δίπλα του τον ταλαντούχο σεφ Ηλία Ντούκα. Αναθεωρημένες εμβληματικές σπεσιαλιτέ και ολοκαίνουργιες που συναρπάζουν.

AbraOvata: Τα Σαββατοκύριακα τρώμε ράμεν στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Κάθε ΣΚ, το γοητευτικό εστιατόριο στο προνομιακό location των νοτίων προαστίων, σερβίρει 'σούπα' με τη δική του φιλοσοφία.

Το νέο Artisanal είναι ο ορισμός του fine comfort

Ο βραβευμένος σεφ (και εστιάτορας, πια) Γιάννης Παρίκος επανασυστήνει στο κοινό το αγαπημένο σποτ των ΒΠ, με μια κουζίνα βαθιάς νοστιμιάς και αυτοπεποίθησης.

Μερικά από τα πιο 'exotic' εστιατόρια της Αθήνας

Ιαπωνία και fusion, Ταϊλάνδη και dim sum, καθώς και μπόλικες ακόμη γαστρονομικές κουλτούρες εμπλουτίζουν τον αθηναϊκό ευ τρώγειν χάρτη.

Ένας Φλάρος άρχισε να καπνίζει στο Παγκράτι

Η σιφνέικη καμινάδα έδωσε τ΄όνομα της στο νέο "élevé καφενείο" που μόλις άναψε τις φωτιές του στη Δαμάρεως, διευρύνοντας τον γαστρονομικό χάρτη του Παγκρατίου.