«Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο για άραγμα, πανέμορφη ψηλοτάβανη σάλα με homey διάθεση και μια all day έκπληξη. 

 «Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο για άραγμα, πανέμορφη ψηλοτάβανη σάλα με homey διάθεση, ατμόσφαιρα νεοϋορκέζικου loft, μεγάλες μαξιλάρες, τροπικά φυτά, ζεν χαμηλός φωτισμός, μάρμαρο, σίδερο και ξύλο, τουβλάκι στους τοίχους και industrial νότες στο ντιζάιν, ένα μεγάλο μπαρ με άκρως άνετα ψηλά σκαμπό-καρέκλες, ένα τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι, καναπέδες, μπερζέρες...

 «Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 1

Το παζλ του «Baratin Drink & Dine Home Bar» απλώνει τη γοητεία του από το πρωί, με brunch και βιολογικό καφέ από την επιβλητική custom made μηχανή του, και συνεχίζει με μεγάλη λίστα signature και classic cocktails, όπως και μια δυνατή γκάμα ποτών, που ξεκινάει από τα κλασικά –ρούμι, τζιν, τεκίλα– και φτάνει μέχρι το γιαπωνέζικο ουίσκι.

 «Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 2

Το κρασί βγαίνει­ δυνατά στο προσκήνιο, με τη σομελιέ να προτείνει ανάμεσα σε 100 και πλέον ελληνικές και διεθνείς ετικέτες και πάνω από 24 επιλογές σε ποτήρι.

 «Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 3

Σημαντικό κεφάλαιο το φαγητό, με ένα μενού που, εκτός από τα πλατό αλλαντικών και τυριών­, παίζει έξυπνα στο τερέν της μεσογειακής κουζίνας: κόκκινο ριζότο από κινόα με κρέμα παντζαριού, ανεβατό τυρί, αμύγδαλα, τσίλι και καρύδια, παπαρδέλες με σάλτσα από καβουρδισμένα φουντούκια, μαντζουράνα και αβγό, καραμελωμένο χοιρινό ψημένο για 48 ώρες με πουρέ καρότου και σκόνη μαϊντανού και μια σειρά ανατρεπτικά burgers όπως το Figs & Parm με φιλέτο κοτόπουλο, baby ρόκα, κρέμα παρμεζάνας, μαρμελάδα σύκου, τραγανό προσούτο και ντομάτα, το Vegan με φαλάφελ και κρέμα αβοκάντο αλλά και το κλασικό με μπιφτέκι και τυρί.

 «Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 4

Πολύσημη η λέξη «Βaratin» στα γαλλικά –μπορεί να σημαίνει κολακεία, παραμύθι, κουτσομπολιό κ.λπ.–, παραπέμπει σε μια διάθεση οικειότητας που σίγουρα περισσεύει στο μαγαζί...

Λεωφ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102522228

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.