«Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο για άραγμα, πανέμορφη ψηλοτάβανη σάλα με homey διάθεση και μια all day έκπληξη. 

 «Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο για άραγμα, πανέμορφη ψηλοτάβανη σάλα με homey διάθεση, ατμόσφαιρα νεοϋορκέζικου loft, μεγάλες μαξιλάρες, τροπικά φυτά, ζεν χαμηλός φωτισμός, μάρμαρο, σίδερο και ξύλο, τουβλάκι στους τοίχους και industrial νότες στο ντιζάιν, ένα μεγάλο μπαρ με άκρως άνετα ψηλά σκαμπό-καρέκλες, ένα τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι, καναπέδες, μπερζέρες...

 «Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 1

Το παζλ του «Baratin Drink & Dine Home Bar» απλώνει τη γοητεία του από το πρωί, με brunch και βιολογικό καφέ από την επιβλητική custom made μηχανή του, και συνεχίζει με μεγάλη λίστα signature και classic cocktails, όπως και μια δυνατή γκάμα ποτών, που ξεκινάει από τα κλασικά –ρούμι, τζιν, τεκίλα– και φτάνει μέχρι το γιαπωνέζικο ουίσκι.

 «Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 2

Το κρασί βγαίνει­ δυνατά στο προσκήνιο, με τη σομελιέ να προτείνει ανάμεσα σε 100 και πλέον ελληνικές και διεθνείς ετικέτες και πάνω από 24 επιλογές σε ποτήρι.

 «Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 3

Σημαντικό κεφάλαιο το φαγητό, με ένα μενού που, εκτός από τα πλατό αλλαντικών και τυριών­, παίζει έξυπνα στο τερέν της μεσογειακής κουζίνας: κόκκινο ριζότο από κινόα με κρέμα παντζαριού, ανεβατό τυρί, αμύγδαλα, τσίλι και καρύδια, παπαρδέλες με σάλτσα από καβουρδισμένα φουντούκια, μαντζουράνα και αβγό, καραμελωμένο χοιρινό ψημένο για 48 ώρες με πουρέ καρότου και σκόνη μαϊντανού και μια σειρά ανατρεπτικά burgers όπως το Figs & Parm με φιλέτο κοτόπουλο, baby ρόκα, κρέμα παρμεζάνας, μαρμελάδα σύκου, τραγανό προσούτο και ντομάτα, το Vegan με φαλάφελ και κρέμα αβοκάντο αλλά και το κλασικό με μπιφτέκι και τυρί.

 «Baratin», ένα upscale στέκι στη Νέα Φιλαδέλφεια - εικόνα 4

Πολύσημη η λέξη «Βaratin» στα γαλλικά –μπορεί να σημαίνει κολακεία, παραμύθι, κουτσομπολιό κ.λπ.–, παραπέμπει σε μια διάθεση οικειότητας που σίγουρα περισσεύει στο μαγαζί...

Λεωφ. Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102522228

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.