Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Πως αναγνωρίζουμε ένα καλό λάδι; Πως το συντηρούμε; Τι πρέπει να ξέρουμε για τα οφέλη στην υγεία μας; Στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ένας expert της γευσιγνωσίας ελαιολάδου μας μαθαίνει τα μυστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο

Πως αναγνωρίζουμε ένα καλό λάδι; Πως το συντηρούμε; Τι πρέπει να ξέρουμε για τα οφέλη στην υγεία μας; Στο Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις ένας expert της γευσιγνωσίας ελαιολάδου μας μαθαίνει τα μυστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο - εικόνα 1

Μην περιμένετε τα απλά και τετριμμένα από αυτή την εκδήλωση με θέμα το ελαιόλαδο. Και μόνο το γεγονός ότι ομιλητής και (εξαιρετικός) παρουσιαστής είναι ο top expert στον χώρο του ελαιολάδου Γιάννης Καρβέλας (πιστοπ/νος pro olive oil expert, εισηγητής των πιστ/νων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξ. παρθένο ελαιόλαδο και Γ. Δ/ντής της Paratus Europe, επιθεωρητής συστημάτων υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων HACCP ISO 22000), τα λέει όλα… Και θα μας πει αυτά ακριβώς που θέλουμε να ξέρουμε: όχι μόνον πώς θα επιλέξουμε και θα συντηρήσουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πώς θα αντιληφθούμε τα ελαττώματά του και πώς θα εμποδίσουμε την εμφάνισή τους, πώς θα βρούμε αυτό που μας ταιριάζει γευστικά.

Μάθε παιδί μου... ελαιόλαδο - εικόνα 2

Αλλά -στον αντίποδα- και τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε λάδι από τον "γνωστό του γνωστού" του χωριού! Η ταυτόχρονη δοκιμή εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων απ' όλη την Ελλάδα, μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα των ποικιλιών, να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει γευστικά αλλά και να πάρουμε μια ιδέα ποιο είναι το κατάλληλο για κάθε φαγητό, ανάλογα με τα γευστικά χαρακτηριστικά του.

Σίγουρα, η πιο πολύτιμη για την καθημερινότητα και την υγεία μας από τις Εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 7 Μαίου στις 14.30 (δωρεάν –μόνο με το εισιτήριο εισόδου του Φεστιβάλ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
03/12/2025

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.

Καλησπέρα σας, έχετε κάνει "κάποια" κράτηση;

Συνήθως έτσι ξεκινάει η επικοινωνία με το service σε ένα "κάποιο" εστιατόριο της πόλης μας. Μετά ακολουθούν διάφορα. Και καλά, και – δυστυχώς – στραβά…

Τα 1000 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τη La Liste

Ο έγκριτος γαλλικός εστιατορικός θεσμός ξεχωρίζει τους γαστρονομικούς ναούς του τώρα. Ποια ελληνικά σποτ συναντάμε στη φετινή λίστα.

Όλα όσα έγιναν στην τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, από το "αθηνόραμα" και τον "Φιλελεύθερο", ανέδειξε για πέμπτη χρονιά τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού με μια λαμπερή τελετή απονομής την Τετάρτη 26/11 στο "Four Seasons" της Λεμεσού.