Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά

Η συνταγή του ολοκαίνουργιου «Che» έχει tacos, tiraditos, asados, κοκτέιλ, μπαμπού, μπανανόφυλλα και μια... smoking Φρίντα Κάλο.

Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά

Η συνταγή του ολοκαίνουργιου «Che» έχει tacos, tiraditos, asados, κοκτέιλ, μπαμπού, μπανανόφυλλα και μια... smoking Φρίντα Κάλο.

Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά - εικόνα 1

Μπαίνοντας στον πλακόστρωτο κήπο του «Che Cocina y Barra Sudamericana», θα σε προϋπαντήσει στα δεξιά μια τεράστια τοιχογραφία με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κάλο και στα αριστερά ένα χαλαρό tiki bar-εστιατόριο ντυμένο στα μπαμπού – και ακόμη δεν έχεις δει τίποτα. Στα ενδότερα του all-day χώρου του Τζίμη Αποστόλου (βλ. παλιότερα τα «Viva Zappata», «Τora Tora Tora», «Pin up» και «Tony Bonanno», και πιο πρόσφατα το «Aρλεκίνος») και του Ιωσήφ Καπετανάκη, ο οποίος μόλις έκανε πρεμιέρα σε ένα ανακαινισμένο πειραιώτικο νεοκλασικό που είναι βαμμένο σε εκείνο το σκούρο ροζ που το λένε «Santa Fe», σε περιμένει ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο σκηνικό με λατινοαμερικάνικους παλμούς.

Μια χασιέντα «φύτρωσε» στον Πειραιά - εικόνα 2

Για τις επιδόσεις της κουζίνας του «Che» θα σας γράψουμε μόλις τη δοκιμάσουμε. Το σίγουρο είναι ότι τα μοντέρνας λογικής tacos και chimichangas, το μάγουλο ιβηρικού χοιρινού με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, το μυλοκόπι σε μπανανόφυλλα, η πικάνια με περουβιανές πατάτες και τα υπόλοιπα πιάτα του σεφ Δημήτρη Φέτση κυκλοφορούν στο… στοιχείο τους, ανάμεσα σε ταπετσαρίες με πράσινες φυλλωσιές, τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, περουβιανά υφάσματα, ανεμιστήρες οροφής, πλεκτά φωτιστικά και δερμάτινους καναπέδες. Όσο για τα κοκτέιλ –με ανάλογες αναφορές–τα έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Φιλιππίδης. (Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 2104296660)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.