Η συνταγή του ολοκαίνουργιου «Che» έχει tacos, tiraditos, asados, κοκτέιλ, μπαμπού, μπανανόφυλλα και μια... smoking Φρίντα Κάλο.
Μπαίνοντας στον πλακόστρωτο κήπο του «Che Cocina y Barra Sudamericana», θα σε προϋπαντήσει στα δεξιά μια τεράστια τοιχογραφία με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κάλο και στα αριστερά ένα χαλαρό tiki bar-εστιατόριο ντυμένο στα μπαμπού – και ακόμη δεν έχεις δει τίποτα. Στα ενδότερα του all-day χώρου του Τζίμη Αποστόλου (βλ. παλιότερα τα «Viva Zappata», «Τora Tora Tora», «Pin up» και «Tony Bonanno», και πιο πρόσφατα το «Aρλεκίνος») και του Ιωσήφ Καπετανάκη, ο οποίος μόλις έκανε πρεμιέρα σε ένα ανακαινισμένο πειραιώτικο νεοκλασικό που είναι βαμμένο σε εκείνο το σκούρο ροζ που το λένε «Santa Fe», σε περιμένει ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο σκηνικό με λατινοαμερικάνικους παλμούς.
Για τις επιδόσεις της κουζίνας του «Che» θα σας γράψουμε μόλις τη δοκιμάσουμε. Το σίγουρο είναι ότι τα μοντέρνας λογικής tacos και chimichangas, το μάγουλο ιβηρικού χοιρινού με παπαρδέλες σε σάλτσα κακάο, το μυλοκόπι σε μπανανόφυλλα, η πικάνια με περουβιανές πατάτες και τα υπόλοιπα πιάτα του σεφ Δημήτρη Φέτση κυκλοφορούν στο… στοιχείο τους, ανάμεσα σε ταπετσαρίες με πράσινες φυλλωσιές, τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, περουβιανά υφάσματα, ανεμιστήρες οροφής, πλεκτά φωτιστικά και δερμάτινους καναπέδες. Όσο για τα κοκτέιλ –με ανάλογες αναφορές–τα έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Φιλιππίδης. (Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 2104296660)