Μοντέρνα ασιατική κουζίνα από τη μια, street food με πρωταγωνιστές τα bao buns από την άλλη. Και στη μέση ο Γιώργος Βενιέρης.
Αν στο μυκονιάτικο «Mr. Pug» του Γιώργου Βενιέρη τα bao buns (με βασιλικό καβούρι ή με κοτόπουλο satay κ.ά.) είναι μέρος μιας γαστρονομικής και ταυτόχρονα προσωπικής περιπλάνησης στο Σιάμ, στο «Mr. Pug’s Canteen», το πιο... αλήτικο «αδερφάκι» του, το οποίο ο σεφ έφτιαξε με τον Σήφη Μανουσέλη και ετοιμάζεται να κάνει τις επόμενες ημέρες τα πρώτα του βήματα στο Χαλάνδρι (Κατσουλιέρη 6, 2106824001), είναι ποτισμένα με το πνεύμα του δρόμου. Από το παράθυρο της καντίνας του κ. Pug θα παίρνεις στο χέρι αφράτα ασιατικά ψωμάκια ατμού με κοτόπουλο, χοιρινό και πάπια αλλά και ΧL burger σε bao bun, ένα bao dog με kimchi κι ένα breakfast bao bun με scrambled eggs και τραγανό μπέικον, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το πρωί, όπως και για το βράδυ μετά το ποτό^ έχουν σκοπό να το τραβάνε μέχρι τις 2 π.μ.
Σουλατσαδόρικο το μικρό «bun-άδικο», όπως το λέει γελώντας ο Γιώργος Βενιέρης, χωράει δίπλα δίπλα στην Ασία και λίγη Iσπανία κι Ελλάδα. Θα φτιάχνει εξελιγμένα churros με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα-τζίντζερ, για να γλυκαθείς, και καφέ της Τaf, ενώ θα έχει και μπίρα Katsika της μικροζυθοποιίας Φολεγάνδρου, απ’ όπου κατάγεται ο σεφ.
Το επίσημο opening του «Mr. Pug’s Canteen» είναι στις 10/5, ακριβώς την ίδια ημέρα που το «Mr. Pug» ξεκινά την καλοκαιρινή του σεζόν στο νησί, με νέες ιδέες σε Asian fusion κατεύθυνση. Να, ας πούμε το δυσεύρετο, με ζελατινοειδή υφή και ιωδιούχα αρώματα αγγούρι της θάλασσας, το ολοθούριο –σαν θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας–, φοβερά περιζήτητο delicatessen και αναλόγως ακριβό στην Κίνα, την Ιαπωνία κ.α., θα παίζει σε διάφορες εκδοχές: και ωμό –τύπου sashimi–, και μαγειρεμένο.