Ο κύριος Pug και η καντίνα του

Μοντέρνα ασιατική κουζίνα από τη μια, street food με πρωταγωνιστές τα bao buns από την άλλη. Και στη μέση ο Γιώργος Βενιέρης.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του

Μοντέρνα ασιατική κουζίνα από τη μια, street food με πρωταγωνιστές τα bao buns από την άλλη. Και στη μέση ο Γιώργος Βενιέρης.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του - εικόνα 1
Ο Σήφης Μανουσέλης (αριστερά) και ο Γιώργος Βενιέρης λίγο πριν ανοίξει το «Mr. Pug’s Canteen»

Αν στο μυκονιάτικο «Mr. Pug» του Γιώργου Βενιέρη τα bao buns (με βασιλικό καβούρι ή με κοτόπουλο satay κ.ά.) είναι μέρος μιας γαστρονομικής και ταυτόχρονα προσωπικής περιπλάνησης στο Σιάμ, στο «Mr. Pug’s Canteen», το πιο... αλήτικο «αδερφάκι» του, το οποίο ο σεφ έφτιαξε με τον Σήφη Μανουσέλη και ετοιμάζεται να κάνει τις επόμενες ημέρες τα πρώτα του βήματα στο Χαλάνδρι (Κατσουλιέρη 6, 2106824001), είναι ποτισμένα με το πνεύμα του δρόμου. Από το παράθυρο της καντίνας του κ. Pug θα παίρνεις στο χέρι αφράτα ασιατικά ψωμάκια ατμού με κοτόπουλο, χοιρινό και πάπια αλλά και ΧL burger σε bao bun, ένα bao dog με kimchi κι ένα breakfast bao bun με scrambled eggs και τραγανό μπέικον, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το πρωί, όπως και για το βράδυ μετά το ποτό^ έχουν σκοπό να το τραβάνε μέχρι τις 2 π.μ.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του - εικόνα 2
Tα bao buns θα πρωταγωνιστούν στο νέο street food στέκι του Χαλανδρίου

Σουλατσαδόρικο το μικρό «bun-άδικο», όπως το λέει γελώντας ο Γιώργος Βενιέρης, χωράει δίπλα δίπλα στην Ασία και λίγη Iσπανία κι Ελλάδα. Θα φτιάχνει εξελιγμένα churros με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα-τζίντζερ, για να γλυκαθείς, και καφέ της Τaf, ενώ θα έχει και μπίρα Katsika της μικροζυθοποιίας Φολεγάνδρου, απ’ όπου κατάγεται ο σεφ.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του - εικόνα 3
Το μυκονιάτικο «Mr. Pug» θα κινηθεί σε μοντέρνα ασιατικά μονοπάτια

Το επίσημο opening του «Mr. Pug’s Canteen» είναι στις 10/5, ακριβώς την ίδια ημέρα που το «Mr. Pug» ξεκινά την καλοκαιρινή του σεζόν στο νησί, με νέες ιδέες σε Asian fusion κατεύθυνση. Να, ας πούμε το δυσεύρετο, με ζελατινοειδή υφή και ιωδιούχα αρώματα αγγούρι της θάλασσας, το ολοθούριο –σαν θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας–, φοβερά περιζήτητο delicatessen και αναλόγως ακριβό στην Κίνα, την Ιαπωνία κ.α., θα παίζει σε διάφορες εκδοχές: και ωμό –τύπου sashimi–, και μαγειρεμένο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dada’s"

Ατμοσφαιρική και με cool vibes, η ολοήμερη gastropub στη Νέα Πεντέλη φροντίζει να κυλήσουν ευχάριστα οι μέρες του θέρους στο κλεινόν άστυ.

08/07/2025

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" του Βόλου πιάνει πόστο και στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, μετά τις 4 γύρες, σε κερνάνε την 5η.

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.