Ο κύριος Pug και η καντίνα του

Μοντέρνα ασιατική κουζίνα από τη μια, street food με πρωταγωνιστές τα bao buns από την άλλη. Και στη μέση ο Γιώργος Βενιέρης.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του

Μοντέρνα ασιατική κουζίνα από τη μια, street food με πρωταγωνιστές τα bao buns από την άλλη. Και στη μέση ο Γιώργος Βενιέρης.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του - εικόνα 1
Ο Σήφης Μανουσέλης (αριστερά) και ο Γιώργος Βενιέρης λίγο πριν ανοίξει το «Mr. Pug’s Canteen»

Αν στο μυκονιάτικο «Mr. Pug» του Γιώργου Βενιέρη τα bao buns (με βασιλικό καβούρι ή με κοτόπουλο satay κ.ά.) είναι μέρος μιας γαστρονομικής και ταυτόχρονα προσωπικής περιπλάνησης στο Σιάμ, στο «Mr. Pug’s Canteen», το πιο... αλήτικο «αδερφάκι» του, το οποίο ο σεφ έφτιαξε με τον Σήφη Μανουσέλη και ετοιμάζεται να κάνει τις επόμενες ημέρες τα πρώτα του βήματα στο Χαλάνδρι (Κατσουλιέρη 6, 2106824001), είναι ποτισμένα με το πνεύμα του δρόμου. Από το παράθυρο της καντίνας του κ. Pug θα παίρνεις στο χέρι αφράτα ασιατικά ψωμάκια ατμού με κοτόπουλο, χοιρινό και πάπια αλλά και ΧL burger σε bao bun, ένα bao dog με kimchi κι ένα breakfast bao bun με scrambled eggs και τραγανό μπέικον, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για το πρωί, όπως και για το βράδυ μετά το ποτό^ έχουν σκοπό να το τραβάνε μέχρι τις 2 π.μ.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του - εικόνα 2
Tα bao buns θα πρωταγωνιστούν στο νέο street food στέκι του Χαλανδρίου

Σουλατσαδόρικο το μικρό «bun-άδικο», όπως το λέει γελώντας ο Γιώργος Βενιέρης, χωράει δίπλα δίπλα στην Ασία και λίγη Iσπανία κι Ελλάδα. Θα φτιάχνει εξελιγμένα churros με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα-τζίντζερ, για να γλυκαθείς, και καφέ της Τaf, ενώ θα έχει και μπίρα Katsika της μικροζυθοποιίας Φολεγάνδρου, απ’ όπου κατάγεται ο σεφ.

Ο κύριος Pug και η καντίνα του - εικόνα 3
Το μυκονιάτικο «Mr. Pug» θα κινηθεί σε μοντέρνα ασιατικά μονοπάτια

Το επίσημο opening του «Mr. Pug’s Canteen» είναι στις 10/5, ακριβώς την ίδια ημέρα που το «Mr. Pug» ξεκινά την καλοκαιρινή του σεζόν στο νησί, με νέες ιδέες σε Asian fusion κατεύθυνση. Να, ας πούμε το δυσεύρετο, με ζελατινοειδή υφή και ιωδιούχα αρώματα αγγούρι της θάλασσας, το ολοθούριο –σαν θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας–, φοβερά περιζήτητο delicatessen και αναλόγως ακριβό στην Κίνα, την Ιαπωνία κ.α., θα παίζει σε διάφορες εκδοχές: και ωμό –τύπου sashimi–, και μαγειρεμένο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".