Eλληνική γαστρονομία quo vadis;

Η εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας και πάλι στο επίκεντρο, σε μια καινούργια θεματική εκδήλωση του Gastronomic Diff.

Eλληνική γαστρονομία quo vadis;

Τη νέα εκδήλωση του Gastronomic Diff του Γιάννη Πλατή (http://gastronomicdiff.org), η οποία διοργανώνεται στις 20/3 στο ξενοδοχείο «Electra Metropolis Athens» στην οδό Μητροπόλεως, απασχολεί και πάλι η νεοελληνική γαστρονομία τόσο ως πεδίο έκφρασης και συνέργειας όσο και ως μέσο τουριστικής προβολής της χώρας^ δίνει δε ιδιαίτερη βαρύτητα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Έλληνας επιχειρηματίας της εστίασης. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο δικός μας Δημήτρης Αντωνόπουλος, ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Γιάννης Θεοδώρου, ο Θάνος Καραθάνος, ο Νεκτάριος Ντάλλας κ.ά., ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Νίκη Μηταρέα. Οι ομιλίες (από τις 6.30 μ.μ.) έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ το μενού του δείπνου (€ 60 το άτομο με κρασί), που θα παρατεθεί στη συνέχεια στο εστιατόριο «Library» του «Electra Metropolis», θα συνδημιουργήσουν ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο Γρηγόρης Χέλμης και ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Χρονόπουλος μαζί με τον σεφ του ξενοδοχείου Δημήτρη Μπούτσαλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.