Eλληνική γαστρονομία quo vadis;

Η εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας και πάλι στο επίκεντρο, σε μια καινούργια θεματική εκδήλωση του Gastronomic Diff.

Eλληνική γαστρονομία quo vadis;

Τη νέα εκδήλωση του Gastronomic Diff του Γιάννη Πλατή (http://gastronomicdiff.org), η οποία διοργανώνεται στις 20/3 στο ξενοδοχείο «Electra Metropolis Athens» στην οδό Μητροπόλεως, απασχολεί και πάλι η νεοελληνική γαστρονομία τόσο ως πεδίο έκφρασης και συνέργειας όσο και ως μέσο τουριστικής προβολής της χώρας^ δίνει δε ιδιαίτερη βαρύτητα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Έλληνας επιχειρηματίας της εστίασης. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο δικός μας Δημήτρης Αντωνόπουλος, ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Γιάννης Θεοδώρου, ο Θάνος Καραθάνος, ο Νεκτάριος Ντάλλας κ.ά., ενώ την παρουσίαση έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Νίκη Μηταρέα. Οι ομιλίες (από τις 6.30 μ.μ.) έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ το μενού του δείπνου (€ 60 το άτομο με κρασί), που θα παρατεθεί στη συνέχεια στο εστιατόριο «Library» του «Electra Metropolis», θα συνδημιουργήσουν ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο Γρηγόρης Χέλμης και ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Χρονόπουλος μαζί με τον σεφ του ξενοδοχείου Δημήτρη Μπούτσαλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

4 παλιές ψαροταβέρνες της Αττικής - αφορμή για εκδρομή που αξίζει να κρατήσεις μυστικό

Ταβερνάκια με προσωπικότητα σε γραφικούς προορισμούς, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
03/03/2024

Νέος executive chef, νέα μενού και νέες γαστρονομικές εμπειρίες στο "Rooftop" του "St. George Lycabettus"

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη γευστική εμπειρία "Dome dining" μέσα σε ένα "Bubble" περιβάλλον με φόντο όλη την Αθήνα.

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ο νέος executive chef στο 'Elaia' του 'Kapsaliana Village'

Αλλαγή σκυτάλης στο βραβευμένο εστιατόριο του κρητικού χωριού-ξενοδοχείου.

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.

'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Nebbiolo

Το νέο μέλος της οικογένειας των οινόφιλων εστιατορίων "Brunello" και "Barolo" έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Εκάλη. Κομψή ζεστασιά τόσο στο χώρο όσο και στην ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο Θοδωρής Παπανικολάου.