4 ιαπωνικές ταινίες στρώνουν τραπέζι στην οθόνη του Κακογιάννης

Φαγητό και ζωή μπλέκονται γλυκά στις τέσσερις ταινίες του κινηματογραφικού φεστιβάλ «Η Συνταγή της Ιαπωνικής Κουζίνας: Eating = Loving = Living!» που θα προβληθούν από τις 22 έως τις 24/2.

4 ιαπωνικές ταινίες στρώνουν τραπέζι στην οθόνη του Κακογιάννης

Φαγητό και ζωή μπλέκονται γλυκά στις τέσσερις ταινίες του κινηματογραφικού φεστιβάλ «Η Συνταγή της Ιαπωνικής Κουζίνας: Eating = Loving = Living!» που θα προβληθούν από τις 22 έως τις 24/2 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

4 ιαπωνικές ταινίες στρώνουν τραπέζι στην οθόνη του Κακογιάννης - εικόνα 1
Mourning Recipe

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Japan Foundation, διοργανώνει από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φεστιβάλ Ιαπωνικού κινηματογράφου. Στο «Η Συνταγή της Ιαπωνικής Κουζίνας: Eating = Loving = Living!» θα παρουσιαστούν τέσσερις ταινίες σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα (στα ιαπωνικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους), κάθε μία από τις οποίες παρουσιάζει με το δικό της ύφος και αισθητική την γευστική και όχι μόνο –το φαγητό είναι φορέας νοημάτων, δεμένο με τον ευρύτερο πολιτισμό και τις κοινωνικές αξίες κάθε τόπου– κουλτούρα της Ιαπωνίας.

4 ιαπωνικές ταινίες στρώνουν τραπέζι στην οθόνη του Κακογιάννης - εικόνα 2
Ramen Samurai

Την Τετάρτη 22/2 μετά από ομιλία, στις 7.30 μ.μ., του δημοσιογράφου της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιάννη Δεβετζόγλου για την γαστρονομική του περιήγηση στην Ιαπωνία, την αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει το φιλμ «A Tale of Samurai Cooking –Α True Love Story» του Yuzo Asahara, που διηγείται την σχέση μιας εξαιρετικής μαγείρισσας και του λιγότερο γαστρονομικά ταλαντούχο συζύγου της που αντί για σεφ, κατά βάθος, θα ήθελε να ήταν πολεμιστής. Στις 23/2 στις 8 μ.μ. επί της οθόνης θα δούμε το «Mourning Recipe» της Υuki Tanada, όπου μια συνταγή (της ευτυχίας;) βοηθά μια οικογένεια να κρατήσει τις ισορροπίες της σε μια δύσκολη στιγμή. Την Παρασκευή ακολουθούν στις 7.30 μ.μ. το φιλμ «Ramen Samurai» του Naoki Segi, ο κεντρικός ήρωας του οποίου επιστρέφει μετά το θάνατο του πατέρα του στην πατρίδα του για να αναλάβει το οικογενειακό εστιατόριο και βασίζεται στις αναμνήσεις του για να μπορέσει να σερβίρει το ίδιο ακριβώς φαγητό, και το «Drops of heaven» στις 9.30 μ.μ., ένα ντοκιμαντέρ του Atsumori Kawamura, με κεντρική ηρωίδα την 88χρονη Yoshiko Tatsumi και την περίφημη «σούπα της ζωής». «Από την πρώτη ως την τελευταία μας πνοή οι σούπες και οι ζωμοί μας καθησυχάζουν» θα την ακούσετε να λέει σε ένα μαγειρικό φιλμ με μπόλικη τροφή για σκέψη. Το κόστος του εισιτηρίου είναι € 3 ανά προβολή.

4 ιαπωνικές ταινίες στρώνουν τραπέζι στην οθόνη του Κακογιάννης - εικόνα 3
Drops of heaven

Παράλληλα με τις προβολές και καθώς η Παραδοσιακή Διατροφική Κουλτούρα της Ιαπωνίας (Washoku) συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2013, θα γίνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανακαλύψτε την Καταπληκτική Ιαπωνική Διατροφή!» στο φουαγιέ του κινηματογράφου, η οποία θα παρουσιάζει την ιαπωνική διατροφή ως φορέα υγείας, μακροζωίας και καλλιτεχνικής αισθητικής.

Ωρολόγιο πρόγραμμα προβολών

Tετάρτη 22
19.30 A Tale of Samurai Cooking - A True Love Story / Bushi no Kondate (2013 / 121’)
Πέμπτη 23
20.00 Mourning Recipe / Shijuku nichi no Recipe (2013 / 129’)
Παρασκευή 24
19.30 Ramen Samurai (2011 /115’)
21.30 Drops of Heaven / Ten no Shizuku (2012/ 113’)

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι η "πυθαγόρεια διατροφή";

Η νέα έκδοση "Πυθαγόρειος διατροφή: Από την αρχαιότητα, στη σύγχρονη vegan τάση", που υπογράφει η Μαργαρίτα Ικαρίου, γεφυρώνει την αξία της διατροφής που πρότεινε ο Έλληνας φιλόσοφος, με την παγκόσμια σύγχρονη τάση για ποιοτική διατροφή.

09/12/2022

Fine Mess

Μοναδικό στο είδος του smokehouse, που σιγοκαπνίζει και σιγοψήνει κρέατα όπως το συνηθίζουν στον αμερικανικό Νότο.

Το "Da Bruno" δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα ιταλιάνικο σουξέ

Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου εξακολουθεί να συναρπάζει τους τιφόζι της γεύσης, με επικεφαλής πια στην κουζίνα του την Κυριακή Φωτοπούλου.

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.