«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis»

Το ατμοσφαιρικό νέο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου του Κεφαλαρίου παίζει σε ιταλικό ταμπλό –το μενού συνδυαμόρφωσαν ο Γιάννης Λιόκας και ο Ιταλός Elio Sironi.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis»

Το ατμοσφαιρικό νέο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου του Κεφαλαρίου παίζει σε ιταλικό ταμπλό –το μενού συνδυαμόρφωσαν ο Γιάννης Λιόκας και ο Ιταλός Elio Sironi.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis» - εικόνα 1

Σε σχεδιασμό του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή από το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT, με έδρες στην Ελλάδα αλλά και τη Νέα Υόρκη, το ολοκαίνουργιο bar-restaurant του «Semiramis» είναι ντυμένο με φυσικά υλικά. Στο «Nolita» ξύλο, μάρμαρο, δέρμα και όμορφα υφάσματα δένουν σε ένα ζεστό, ατμοσφαιρικό σύνολο με custom made λεπτομέρειες, έντονο το στοιχείο του πράσινου και χαμηλό φωτισμό^ στον κύριο χώρο, μάλιστα, δεσπόζει ένα έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Barry McGee. Το εστιατόριο ανεξαρτητοποιείται πλέον, χωρίς να απομονώνεται, από το lobby του ξενοδοχείου με ξύλινες περσίδες, ενώ διαθέτει μια νέα είσοδο από τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis» - εικόνα 2

Στην κουζίνα head chef είναι ο Γιάννης Λιόκας, ο οποίος δημιουργεί, με τη συνδρομή του πολύ καλού Ιταλού σεφ Elio Sironi (βλ. «Bvlgari» και «Ceresio 7» των Dsquared², αμφότερα στο Μιλάνο), ένα μενού με ιταλικό πρόσημο, το οποίο κρύβει πίτσα, ταλιατέλες με λευκή τρούφα από την Άλμπα, ριζότο με σαφράν, καλαβρέζικη ’nduja και ταρτάρ από μοσχαράκι γάλακτος, κοτολέζα Milanese, μοσχαρίσιο φιλέτο Rossini με σπανάκι σοτέ, φουαγκρά και μαύρη τρούφα και πολλά ακόμη, για τα οποία θα σας γράψουμε περισσότερα μόλις τα δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.