«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis»

Το ατμοσφαιρικό νέο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου του Κεφαλαρίου παίζει σε ιταλικό ταμπλό –το μενού συνδυαμόρφωσαν ο Γιάννης Λιόκας και ο Ιταλός Elio Sironi.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis»

Το ατμοσφαιρικό νέο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου του Κεφαλαρίου παίζει σε ιταλικό ταμπλό –το μενού συνδυαμόρφωσαν ο Γιάννης Λιόκας και ο Ιταλός Elio Sironi.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis» - εικόνα 1

Σε σχεδιασμό του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή από το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT, με έδρες στην Ελλάδα αλλά και τη Νέα Υόρκη, το ολοκαίνουργιο bar-restaurant του «Semiramis» είναι ντυμένο με φυσικά υλικά. Στο «Nolita» ξύλο, μάρμαρο, δέρμα και όμορφα υφάσματα δένουν σε ένα ζεστό, ατμοσφαιρικό σύνολο με custom made λεπτομέρειες, έντονο το στοιχείο του πράσινου και χαμηλό φωτισμό^ στον κύριο χώρο, μάλιστα, δεσπόζει ένα έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Barry McGee. Το εστιατόριο ανεξαρτητοποιείται πλέον, χωρίς να απομονώνεται, από το lobby του ξενοδοχείου με ξύλινες περσίδες, ενώ διαθέτει μια νέα είσοδο από τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis» - εικόνα 2

Στην κουζίνα head chef είναι ο Γιάννης Λιόκας, ο οποίος δημιουργεί, με τη συνδρομή του πολύ καλού Ιταλού σεφ Elio Sironi (βλ. «Bvlgari» και «Ceresio 7» των Dsquared², αμφότερα στο Μιλάνο), ένα μενού με ιταλικό πρόσημο, το οποίο κρύβει πίτσα, ταλιατέλες με λευκή τρούφα από την Άλμπα, ριζότο με σαφράν, καλαβρέζικη ’nduja και ταρτάρ από μοσχαράκι γάλακτος, κοτολέζα Milanese, μοσχαρίσιο φιλέτο Rossini με σπανάκι σοτέ, φουαγκρά και μαύρη τρούφα και πολλά ακόμη, για τα οποία θα σας γράψουμε περισσότερα μόλις τα δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.