«K for Kiku»: Fun Iαπωνία με... περουβιανό καπέλο

Στιλάτη ατμόσφαιρα, ποτό και γευστικό ιαπωνο-περουβιανό μιξάζ σε πιο προσιτό και φιλικό στον χρήστη μοντέλο στο Ψυχικό.

«K for Kiku»: Fun Iαπωνία με... περουβιανό καπέλο

Στιλάτη ατμόσφαιρα, ποτό και γευστικό ιαπωνο-περουβιανό μιξάζ σε πιο προσιτό και φιλικό στον χρήστη μοντέλο στο Ψυχικό.

«K for Kiku»: Fun Iαπωνία με... περουβιανό καπέλο - εικόνα 1

Το καινούργιο project του ομίλου Κiku το πρώτο του καλοκαίρι το πέρασε ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και στα Ματογιάννια της Μυκόνου. Τώρα ζωγραφίζει στον ατμοσφαιρικό, πιο χειμωνιάτικο μαύρο καμβά του Νέου Ψυχικού. Περουβιανές πιπεριές, αρκετό κόλιαντρο και μοβ πατάτες βάζουν το αποτύπωμά τους στα πιάτα του γνωστού bar-restaurant, με τον νέο executive chef Σταμάτη Σκριάπα να παίζει σε ταμπλό Nikkei (η κουζίνα-συνάντηση δύο πολιτισμών, του Περού και της Ιαπωνίας, που έφερε... παλιρροϊκό κύμα σεβίτσε στην Αθήνα). Στο «Κ for Kiku» συντονίζει ένα βατό, νόστιμο concept που ακολουθεί προσιτή για το είδος τακτική και στις τιμές. Ικανή απόδειξη δύο set menus των έξι πιάτων, το Habaki με € 30 και το Motohaba με € 35. Απ’ όσα δοκίμασα στο top 3 μου θα βάλω τις λεπτές φέτες μαγιάτικου (tiradito), ραντισμένες με aji amarillo και τζίντζερ, τα καλοφτιαγ­μένα dumplings ατμού με γέμιση πάπιας και τα πολύ γευστικά καραμελωμένα χοιρινά spare ribs.

«K for Kiku»: Fun Iαπωνία με... περουβιανό καπέλο - εικόνα 2

Το tiradito σολομού με σος φρούτων του πάθους και γιαούρτι δεν έδενε πολύ καλά ως σύνολο, αλλά τα χτένια πάνω στη σαλάτα μαύρης κινόα με το κρεμώδες, μυρωδάτο ντρέσινγκ με αβοκάντο ήταν εκφραστικά, οι γαρίδες, ψημένες στη robata, ζουμερές, η anticucho miso sauce στο χταπόδι απαλά πικάντικη – by the way, όπου υπήρχε πουρές ήταν εξαιρετικός. Το κοτόπουλο Yakitori, ιαπωνικό σουβλάκι δηλαδή, με BBQ sauce και σουσάμι (ωραία ιδέα και για το μπαρ) μου άρεσε επίσης. και αν ήταν ελάχιστα λιγότερο ψημένο, θα ήταν ακόμη καλύτερο. Τα γλυκά υπογράφει ο Δημήτρης Χρονόπουλος και τόσο η κρεμ μπριλέ με espresso όσο και η τριλογία σοκολάτας Dulcey-Jivara-Guanaja γράφουν πολύ όμορφο, πιο δυτικό φινάλε.

Έχετε υπόψη ότι, εκτός από αυτήν την πιο απλή εκδοχή, υπάρχει και το high end επόμενο σκαλοπάτι, το «Κiku» του Κολωνακίου, με την Ιαπωνία σε σόλο περφόρμανς. Κρίνοντας από τη δυνατή αρχή του λιγομίλητου, αλλά μαγειρικά εύγλωττου σεφ στο «Kiku» του «Cavo Tagoo» και τη συγκινησιακή λεπτότητα στην οποία μας έχει συνηθίσει σε προηγούμενες δουλειές του, ο χειμώνας προβλέπεται συναρπαστικός. Αναμείνατε σύντομα ανταπόκριση και από εκείνο το… μέτωπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Nyx

Στα υψηλά δώματα του ξενοδοχείου "Academias", ο Δημήτρης Κότσαλης παρουσιάζει γιαπωνέζικες σπεσιαλιτέ που εξάπτουν το ενδιαφέρον με θέα στη φωτισμένη Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
27/10/2025

To Τραπέζι του Σεφ στρώνεται στο Ark

Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, το δημοφιλές bar restaurant της Γλυφάδας σερβίρει μια φρέσκια πρόταση γεύσης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.