Μαγικό… «Κalokeri» στη Ζησιμοπούλου

Tις συνταγές από το καλοκαιρινό μπιστρό τους, που ντεμπουτάρισε φέτος στην Αντίπαρο, φέρνουν για ένα δεκαήμερο στο Παλαιό Φάληρο η Βάννα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης.

Μαγικό… «Κalokeri» στη Ζησιμοπούλου

Σπιντάτο καλοκαίρι πέρασαν η Βάνα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης μαγειρεύοντας στο καινούργιο κυκλαδίτικο μπιστρό τους, το «Kalokeri», που μιξάροντας φρέσκια ματιά, ωραία ντόπια υλικά, ποικίλες αιγαιοπελαγίτικες αναφορές εκτιμήθηκε δεόντως και από το ελληνικό και από το ξένο κοινό στο κεντρικό σοκάκι της Αντιπάρου. Τώρα που επιστρέφουν στο φαληριώτικο «σπίτι» τους, τις «Μαγικές Κατσαρόλες», το μπαρμπούνι ταρτάρ, τα ψητά σύκα που γεμίζονται με τυρομάλαμα και τυλίγονται σε προσούτο, τη λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης γεμιστή με γραβιέρα Τήνου, την αξιώτικη κατσικομακαρονάδα και το κοντοσούβλι με σφυρίδα στη σχάρα με μπριάμ stir fried τα φέρνουν μαζί τους: όλα τα θερινά χιτ, κι είναι δεκάδες, σας δίνουν ραντεβού από τις 30/9 και για ένα δεκαήμερο στο Φάληρο.

Μαγικό… «Κalokeri» στη Ζησιμοπούλου - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

03/10/2022

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.