Μαγικό… «Κalokeri» στη Ζησιμοπούλου

Tις συνταγές από το καλοκαιρινό μπιστρό τους, που ντεμπουτάρισε φέτος στην Αντίπαρο, φέρνουν για ένα δεκαήμερο στο Παλαιό Φάληρο η Βάννα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης.

Μαγικό… «Κalokeri» στη Ζησιμοπούλου

Σπιντάτο καλοκαίρι πέρασαν η Βάνα Βρεττού και ο Σήφης Καραδάκης μαγειρεύοντας στο καινούργιο κυκλαδίτικο μπιστρό τους, το «Kalokeri», που μιξάροντας φρέσκια ματιά, ωραία ντόπια υλικά, ποικίλες αιγαιοπελαγίτικες αναφορές εκτιμήθηκε δεόντως και από το ελληνικό και από το ξένο κοινό στο κεντρικό σοκάκι της Αντιπάρου. Τώρα που επιστρέφουν στο φαληριώτικο «σπίτι» τους, τις «Μαγικές Κατσαρόλες», το μπαρμπούνι ταρτάρ, τα ψητά σύκα που γεμίζονται με τυρομάλαμα και τυλίγονται σε προσούτο, τη λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης γεμιστή με γραβιέρα Τήνου, την αξιώτικη κατσικομακαρονάδα και το κοντοσούβλι με σφυρίδα στη σχάρα με μπριάμ stir fried τα φέρνουν μαζί τους: όλα τα θερινά χιτ, κι είναι δεκάδες, σας δίνουν ραντεβού από τις 30/9 και για ένα δεκαήμερο στο Φάληρο.

Μαγικό… «Κalokeri» στη Ζησιμοπούλου - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.