«Los Loros»: empanadas και arepas, γλυκιά μου

Ένα νέο στέκι φαγητού του δρόμου με χρώμα Βενεζουέλας και Κολομβίας έρχεται να κεντήσει στον καμβά της … πολυεθνικής, γευστικά, γειτονιάς πάνω από το Σύνταγμα.

«Los Loros»: empanadas και arepas, γλυκιά μου

Ένα νέο στέκι φαγητού του δρόμου με χρώμα Βενεζουέλας και Κολομβίας έρχεται να κεντήσει στον καμβά της … πολυεθνικής, γευστικά, γειτονιάς πάνω από το Σύνταγμα.

«Los Loros»: empanadas και arepas, γλυκιά μου - εικόνα 1

Η πρώτη του επαφή με τις γεύσεις της Βενεζουέλας και της Κολομβίας ήταν στη Νέα Υόρκη, ταξίδεψε για να τις συναντήσει στην επίσημη έδρα τους και τώρα ο Marko Rossi (που τα τελευταία χρόνια τον βρίσκαμε στην κουζίνα του «Nixon») τις φέρνει στο αθηναϊκό κέντρο μέσω του streetfood στεκιού που ανοίγει μαζί με τη Μάρω Παρασκευούδη σε λίγες μέρες στη συμβολή Ξενοφώντος και Νίκης. Αναρριχώμενα φυτά, συρματοπλέγματα και λαμαρίνες, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα χρώματα «ντύνουν» το μικροσκοπικό «Los Loros», που σημαίνει «παπαγάλοι», και θα έχει έχει και το σχετικό τροπικό πνεύμα: γευστικές συνήθειες των δύο χωρών προσαρμοσμένες στα δικά μας δεδομένα.

Τι θα φτιάχνει; Πέντε λογιών τηγανητά empanadas –με φιστικοβούτυρο, αβγό, πατάτα, ρύζι, achiote και λάιμ, με ξεψαχνισμένο μοσχάρι και triguisar (κολομβιανό μείγμα μπαχαρικών), με… καρχαριάκι και καλαμπόκι κ.ά.– και arepas, ήτοι κυκλικά ψωμάκια από καλαμποκάλευρο, με διάφορες γεμίσεις και αυτά, ανάμεσα στις οποίες και pabellon, ένα παραδοσιακό βενεζουελάνικο πιάτο με φασόλια και ρύζι, αλλά κι ένας κεφτές στη λογική του φαλάφελ από μαύρα φασόλια με plantains, καλαμπόκι, κινόα, αβοκάντο και salsa picada. Όλα θα είναι gluten free.Το «Los Loros», που θα έχει και τα βενεζουελάνικα ρούμια του, και τον κολομβιανό καφέ του, θα λειτουργεί τώρα στο ξεκίνημα ώρες καταστημάτων. Ακούγεται ωραία φάση, και μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Ξενοφώντος 14 & Νίκης, 2103243232.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.